Ruam di dahi bayi

Hi,mcm mana nak hilangkan ruam di dahi bayi .dah makin banyak..risau pulak tengok..doc ade bagi calamine,sama jee#firstmom #ingintahu #pleasehelp

Ruam di dahi bayi
19 Các câu trả lời

saya sapu cream yang doc bagi pastu sapu dengan bedak merah , anak sulung saya kat pipi dia habis macam kesan melecur sampai doc dan misi ingat dia kena apa2 padahal ruam je .. alhamdullillah saya sapu tu hilang dah , kena sapu waktu dia tidur sebab dia tak usik .. sekarang dia besar kat badan pulak timbul macam tu tapi gatal saya sapu dengan bedak merah je dah hilang ..

2y trước

iya puan , orang dulu panggil bedak merah 🤣

Klu bagi mandi, takyah letak syampoo. Lps tu kena bagi baby kipas. Jgn biar dia berpeluh. Anak sy dlu mcm ni. Doktor ckp takyah sapu cream takut alergik. Alhamdulillah slowly dia akan hilang

2y trước

terima kasih atas sharing

puan try cream bepanthen sapu nipis dkt tempat yg ada ruam..in shaa Allah bby akn ok... atau pergi farmasi cri cream oitment yg sesuai dgn kulit bby...mg bby cpt sembuh..aamiin

2y trước

terima kasih

masa ank sy kena mcm ni . sy mndikan dgn air kosong je. xde sabun.tapi sapu baby oil lps tu. ruam ni dia amek masa n kdg2 sb susu badan juga. insyallah nnt hilang

Pergi balik klinik ckp x berkesan ubat calamine. Tak tahu la dr boleh bg ubat lebih kuat utk baby ke x tp try dulu tanya dr.

sy pakaikan bedak sejuk pada baby boy , alhamdulillah dah pulih . tp puan kena try and error dulu takut tak sesuai pulak

Anak sy pkai krim macam2,semua tak mnjadi..last beli dekat watson krim nivea..licin dah skrang kulit dia

anak saya pun sama naik merah kat dahi tapi alhamdulilah hilang saya pakai bedak thailand , bedak yoki .

Cuba Ezzera cream. Kalau ada putih2 ruam letak Sudocrem dah kering sapu cetaphil pro ad derma moisturiser

2y trước

Kat pharmacy ada sis. Blh try watson/guardian. Tp tak semua tmpt ada

keringkan dahi baby kalau berpeluh dan letak krim cetaphil. cube try. 🥰