Lupa ambil pil deselon

Mau tanya ba saya mnum pil perancang deselon ada baru2 ini 1hari saya terlupa minum .. dsini saya mau tanya tida apa2 ka tu atau ada risiko lain

4 Các câu trả lời

kalau nurse saya bagithu kalau terlupa makan semalam. contoh semalam patut makan pukul 11 malam tapi terlupa, dan teringat pada pukul 8pagi. then 8pagi tu kene makan pil untuk semalam. dan malam nanti pukul 11 malam makan pil untuk harini. macamtu laa. faham tak 🤣 asal teringat je terus mkn. kira kene mkn dua kali la satu hari.

perancang jenis makan/minum hari2 ni kena on time makan nda boleh skip. teda apa Tu mungkin teda la sgt cuma risiko pregnant Tu Ada Suda la Kali sis 😂

kalo lupa ambil hari ini,esk harinya mkn 2 biji terus.. itu yg nurse nasihat sy

kalau lupa,esoknya makan 2 bijik terus