Mata merah

Mata sy merah almost 1bulan.. Ada X ibu2 pregy dlm NI Mata merah.. knpa ya.. mcm MNA Korang sembuhkn... Sy dh jumpa dokter.. dokter Tu ckp biar saja nnti akan pulih sendiri.. sy pun heran sy Tanya Tu dokter... Knapa biar saja... Dokter Tu ckp..normal trauma Ada pmbuluhan darah halus2 pecah... SBB sy pnh batuk skuat2nya sblm Tu... Geram sebb tekak gatal sgt masa tu.... Selepas 3 mggu.. jumpa dokter LG... Still bgtahu bnda YG sma SBB Truman Dan biar saja akn pulih sendiri... Tp masa Tu dokter BG sy mkn ubat darah tinggi da .. tekanan drh sy X turun2...semakin heran sy sblm pregy xdapun drh tggi.. tp sekrng bau masok 10w dh tekanan drh X turun2... Dokter Tu pun bg.... Methyldopa 250g 1 biji 2x sehari... Now...Mata merah sy semakin merah... Betol Ka ubat drh tggi Tu utk cairkn drh .. betol Ka Ada effect d Mata sy...SBB seen mbil Tu ubat Mata semakin merah... 1fed NI akan jumpa dokter LG .. Ada X kwn2 dlm NI masalah spt sy... Sy bkn xnk ke klinik cek balik2 Mata sy ni... Rmh sy jauh Dr bnda... Jauh sgt NK ke klinik... Sy kna atur masa betol2 supaya pjlnn ke klinik X sia2... Dokter BG tarikh 1 Feb sekrng sy tgh ready Cari transport. Atur bekalan mknn ank first sy...DLL... Terima Kasih korang sudi baca.... #mata merah

3 Các câu trả lời

Sy tak pernah ada pengalaman pula, cuma mata sy ada rasa mcm kering sikitlah, tp tak sakit. Sy pun belum jumpa doc lagi, mungkin esok baru nak ke klinik. Biasanya klu doc dah bagi ubat tu, insyaAllah akan ok tu awk, yg penting awk jgn bnyk fikir dan jgn stress, sbb awk ada darah tinggi waktu pregnant.

Sy dpt darah tggi juga.. So skrg tgh consume ubat drh tggi dgn ubat cair darah tiap hari... Hmmm.. Pastu nurse tmpat sy mulut xde insurance pulak.. Sy dah ckp sy xde darah tggi.. Time sy cek kt rumah helok je.. Time jumpa dia sy jdi stress.. 😭

Mata sy tak merah sgt tp lepas bangun tido taik mata tu mmg melekat penuh kt mata..mcm org sakit mata tp tak sakit pun..cuma gatal je..sy letak eyemo je..dekat seminggu jgak mcm tu lepas tu dah ok..