Maggi? Boleh x?

Mase mengandung ni teringin sgt nk makan mggi .. Beria sgt nk makan mggi. Smggu at least sekali. Usia kandungn baru 10 mggu. berbahaya x?

7 Các câu trả lời

megi nie x berapa elok... rebusan air pertama buang... rebus rebus air ke dua... br guna pkai... meh saya ajar mkn megi sehat... perencah dia tolak tepi... amek mee dia jer.. pecah telur... gaul dgn mee yang panas panas tu.. ketepikan potong sayur bayam halus potong carrot haluss... potong bunga kubis... halus daun bawang dan sup... utk kuah... isi ayam (ikut nk byk mana) air segelas.. kalau nak cam sup letak lebih tepung jagung 2 sudu kiub ayam separuh ( kalau pekat) kalau. cair lebih la. na masuk semua sayur yg kita potong halus satukan dalam megi yg kita gaul. dgn telo.. bleh bakar.. cam style murtabak boleh goreng half.. cam style keow kungfu kuah.. letak air.. kiub ayam.. isi ayam.. perisakan.. da pekat tuang atas megi td.. tara da siap.. kalau style martabak cicah. sos sedap na

my husband selalu takutkan sy pasal makan maggi nanti anak jadi kuning teruk. padahal tak pon. maggi tu memang takde khasiat, nak makan tu boleh je cuma sebulan hadkan sekali je, portion sebungkus tu dah cukup. macam fast food la, instant food ngan fast food sama je. dua2 khasiat kureng. so dont be afraid to eat anything, asalkan berpada.

Nak makan sebulan sekali ok la. Seminggu sekali tu kerap jugak. Maggi banyak perasa, pengawet, tinggi garam. So tak elok makan kerap sangat ok

boleh. kurangkan sepruh perencah, letak sayur, telur , ayam dll ok. bg seimbang nutrien

Bole jer tp jgn kerap sbb ia turunkn hb kta

nk mkn bole tp jgn selalu

Moderate intake