Kesan zincofer

Masa mula² checkup kk,doc bgi obimin. Lpas sebulan hb turun.doc pun tukar ke zincofer. Hari pertama kedua makan ok je. Takde pun muntah..cuma bangun tido tengah malam je sakit kepala. Hari ke3 ke 4 ni ,lpas makan zincofer. Dalam stgh jam cmtu,sy muntah..itu disebabkan x sesuai zincofer tu ataupun kenapa ye.. Yg selalu org muntah makan zincofer tu selepas makan je ke. Ataupun dlm hari yg sma makan. Harap adela jawapan .

20 Các câu trả lời

Simptom makan zincofer memang gitu. Tengok dulu dlm 2 minggu utk biasakan dgn tubuh. Kalau masih muntah, jumpa doktor utk tukar ubat. Berapa kali sehari makan zincofer?

8mo trước

OK.. mcm saya tak sesuai makan zincofer siang sbb pening2 lalat. Tak fokus buat kerja. So, saya makan sebelum tidur. Jarak makan dgn nak tidur dlm 2 jam la. Jngn lepas mkn terus mkn zincofer, lg mual. Lps tu gosok gigi dulu sblm mkn zincofer. Telan zincofer dgn air sunquick sikit je sbb sy ada GDM. Nak minum dgn air limau kesturi, tak berapa ngam dgn saya. Mual jugak. Tidur terus. Takde layan hp ke apa.

cuba awak makan maltorfer tapi mahal lah Klau beli farmasi...awak mintak kelink...Saya Masa 3 Bulan Haritu Hb Sya 9.8 lepas makan maltorfer alhamdulillah hb Sya dah 12

sama mcm sy msa mula2 mkn zincofer . mula2 mkn mmg akn munth & pening2 kepala . then misi sruh mkn mlm sblm tido . baru okay . skrg pn mkn zincofer lg 🤣

Zincofer mmg lagi power dr yg lain.. Try makan before tidur.. InsyaAllah lebih okay tu. Kalau tak okay jugak, kene bgtau doc tukar balik ubat..

sy lpas tln zincofer trus mkn pape nk bg hilang rsa loya.. haha.. mst pregnnt ank first n kedua x de lk mcm tu..

saya kalah dgn zincofer. mkn muntah. tahap berhenti tepi jalan muntah 🥺hb tak naik. sekarang doc bagi iberet

Mkn zincofer 2 jam lepas mkn. Da telan zincofer tu kne makan lg utk hilang rasa besi dlm tekak

mmg cmtr,better mkn 4 sekawan too senang ,cuma lebih minum air dan buah sahaja....

kalau xboleh go, tukar ubat

mkn sblum tdo..