Sekadar nak tau

Mamy2 kat dlam ni masuk week brpa baru blh mkan tanpa mual and muntah? Pastu alahan tu dia akan tiba2 hilang or slowly hilang? Saya dah 14w tp setiap kali mkan masi muntah balik. Makan berselera je ok je tp tu la nak kena hadap muntah tu lepas mkan 🤣 mungkin sbab angin tolak smpai kluar balik kot.

25 Các câu trả lời

insyAllah 2nd trimester hilang. 1st trimester ni kena mkn sikit tp kerap utk kurangkn mual dn muntah dan jgn biar perut kosong terlalu lama.

Lain kandungan lain pembawaan saya ni anak ke 6 skrg masuk 32 week masih mual muntah berat pun dari start mengandung sampai skrg tak naik²

Sy dah 28weeks dan masih muntah sis 🥲. Rasanya depends dengan individu. Cara sy, makan sikit tapi kerap. Tapi kadang tetap muntah 😅

Start 6w memang makan tak lalu makan buah je hingga 21w baru betul” boleh makan nasi nikmat yaamat ketika mengalami alahan😅

saya dulu trimester kedua slow2x okay. ikut org juga kot sis, tapi kebanyakkan first trim je la yg alah teruk.

Saya 14mggu dah stop alahan.. Tapi setiap org lain2.. Xsama.. Mcm adik sy, sampai 5bulan baru ilang alahan

sy 15 week, masih ada alahan tp ambil supplements bio-vite dekat farmasi. baru tahan dan ada selera makn

3bulan lebih tu slowlu hilang .. ni dah 7bulan lebih dia mai balik dengan loyaaa🤮🤣

Lepas sya makan ganilia selera makan sya bertambah dan hilang alahan dari start 10week

Saya masuk trimester 2 bru okay sikit , trimester 1 mmg teruk sngt mual