family planning

Mamy semua plan nak mgndung smpai umur berapa and nak berapa org anak!!hehe?

58 Các câu trả lời

Dlu msa dpt ank ke2. Dh dpt sorg boy, sorg girl... So konon2nya nti 5 thn bru ngandung lg... Lps tu klu bleh lg nk jarak lg 5 thn... Tp kuasa Allah, kte hnya bleh merancang... Lekat baby ke3 msa ank ke2 8 bln... Skrg tgh pregnant ank ke 4 selps 4 thn... Igtkn nk jarak lama lg... Oleh kerana sy de mslh jantung, sy pun dh xsekuat dlu... So dgn izin Allah, mungkin ini yg trakhir... Sbb risiko semasa pregnant... Sy akan ikat lps bersalin...

Skrg tunggu hari anak pertama. Sy dah 29 tahun ni. Mmg plan mcm ni hehe. Kita tgk dlu azab dia mcm mana anak sulung ni pastu baru pikir anak ke2. Hahaha. Tp rasa mcm maximum 2-3 je kot InsyaAllah kalau ada rezeki Allah. Pape pun dgr ckp nurse dan Dr.. Rancang la kehamilan hehe 🤗

Saya plan dah taknak mengandung umur sekrg 35thun.😊..sekrg ni dah 9week...anak no 3 dah msuk 9 thun..takut jg..sbb nurse ckp jarak jauh sangat...tapi Allah still bagi rezeki...alhamdullilah...nurse ckp pun umur saya mengandung takde masalah....😊😊😊

Sy plan nak mengandung smpai umur 31 je..tp umur 35 masih mengandung lg...sekarang dh 38 pun masih mengandung lg anak ke 6.. Klu ikut plan, nak sampai 4 org je.. Allah yg lebih tahu & Allah sebaik² perancang..walaupun sy mmg makan pill perancang🤣😂

5y trước

Maaf nk tny...klu mkn pill mcm mn leh sangkut...awk ada miss ubt ke 1 kli...hihi...nk th juga nii

Plan nak 3 orang anak, last nak mengandung + bersalin umur 30. Jenuh pulun 2 tahun sorang haha. Skrg pregnant 34w anak first, umur 25. Alah sampai 31w menangis2 cakap nak sorang ja anak. Ni dah kurang alah terus bunyi nak 3 orang anak 😂😂

since duduk KL kena pikir kewangan jgk.. kalau iktkan maximum nak 4 org anak.. kalau boleh nak planning jarak 3 tahun sorg.. tp kita merancang saja allah menentukan.. since sy pun dh 3 series anak ramai2 xlarat dgn kudrat nak jaga😂😂

Sblm Kahwin dlu Plan sy nak ank 4 org je.. Skg umur 33 Anak ketiga dah 7 thn. Tiba tiba sangkut anak ke 4 lak, x di rancng .baru 5 weeks. Doakan sy dpt bby gegel pula kali ni ye momies sbb da ada tiga boys. 🌹🌹💙💙

5y trước

Samala saya..now pregnant ank ke 4.. ank sy tiga org lelaki. Harap kali ni gegel.. aamiin..

Saya ikotkan nak setiap 2tahun 2tahun pregnent hahaha tapi apakan daya kewangan tak berapa nak stabil sangad. Cukupla sekarang ada 2org, sepasang. Tu pon dpt baby yg kedua jarak 5tahun 🤭😅

saya plan nk anak sampai umur 35 tahun je. Anak nombor 4 lahir masa umur saya 32 tahun. tapi sekarang umur 37 tahun, Allah SWT beri rezeki mengandung anak ke 5 (28 weeks). ☺️

Alhmdulilahh , Saya dan hasbend plan 5 org , sekarang tengah pregnent ank ke 5 , Usia 24 tahun .. lepas ni tutup kilanggg 😂😂 walaupun muda lagi , dah cukup kuotaaa ..

3y trước

thniah sis . mgndung 1st bby dlu umur brapa