Bersalin 37 weeks

Hi mammy semua. ada tak yang bersalin 37 weeks sebab bayi dalam kandungan air ketuban sikit dan baby grow 2.1kg je ? 19 sept hari bulan ni saya kena induce untuk bersalin awal.

8 Các câu trả lời

Sya bersalin 37 weeks 3 days. Kene induce sbb kate nye baby kecik and placenta saya dah membengkak. Baby lahir 2.2kg and she now dh 36 hari skrg. Berat die dah 3.4kg masa check up 1 bulan. Insyallah baby sehat tu awak

5y trước

Insyallah doa banyak banyak. Mintak dipermudahkan. Saya alhamdullilah first induce lepas 15 minit dah start sakit. Masuk ubat pukul 6pagi. 8.30 baby dah deliver. Masa sakit pon kalau boleh mgucap banyak banyak mintak bukaan cepat. Sakit tu mmg x terkata. Tapi kene kuat. Sya mindset nk jumpe baby so bertahan je mintak die kuar cepat cepat. Jgn takut. Pkir positif je.

Saya, baru bersalin 21 hari bulan, tahan wad nk induce sbb bby kecik, air ketuban ok tpi pernah leaking sikit 35weeks. Sepatotnye saya kena induce tapi x sempat mlm tu contraction makin kerap dan sakit pgi dah bersalin

Saya lahirkan baby pertama pada usia kandungan 37w3d... Kena induced sbb air ketuban pecah awl... Alhamdulillah, baby lahir normal seberat 3.045kg..

5y trước

Ye... Lahir secara normal... Alhamdulillah...

Ank pertama dlu sya bersalin 37w secara induce sebab darah tinggi naik mendadak. Praise to God, bby ok. Normal. 2.5kg

5y trước

alhamdulillah. baby dengan mammy okay

Ank ke-3 sy pn bsalin 37w..air ketuban ckit. Mmg induce lh...sakitnye mmg xleh bawa bincang...😂

3y trước

Yup yg ni injection dia paling sakit😭

Hai..sy ank kedua brsalin 37weeks mlalui pmbedahan,alhamdulillah brat lhir 3.2kg

3y trước

bleh thu kenapa bedah? sbb sy lbih krng mcm sis . tngh tngu msa

Saya pon 37 weeks skrg.. cmne kta tw air ktuban kta sikit atau ok je?.

5y trước

saya check dekat KK dari 6 weeks sampai 32 weeks tak pernah scan apa2. so saya pergi hospital swasta untuk check. hospital swasta cakap air ketuban saya sedikit check dekat hospital kerajaan terus. terus Dr suruh induce

Air ktuban sis brapa cm skrg???msa last scan

5y trước

Aminn.. Trima kasih...smoga urusan awk dprmdhkan jgk😉😉