perut tegang

mami² normal ke kalau rasa tegang kat perut macam bengkak,urat tegang,bila bergerak sakit.. sakit dia macam kita baru lepas buat plank..semalam baru lepas checkup doktor kata semua okay,bila mlm lepas checkup terus rasa sakit.. kandungan 24weeks..tu normal ke tak ? risau pun ade,sampai ke pinggang sakit dia

1 Trả lời

Memang biasa ttp kalau rasa something wrong, terus jumpa dr. Sy sblm week 16 pun dah rasa tegang pastu tanya dr and Dia kata biasalah perut membesar. Dia check kalau servix buka ke Tak. All ok. Buat stretching sikit sikit masa duduk Mommy. It helps. Bernafas Dan biar tenang. Sometimes body stress, so Akan rasa tegang.

5y trước

sakit yg susah nk bgrak..nak buat streaching pun risau.. but baby still bgerak.. tidur pun masih sakit lagi..