Minggu ke berapa ok untuk buka buku pink ya mama² semua?

Mama² semua dah beli barang baby ke week 15 ni?.. share la barang apa yg mama² dah beli sbb saya masih tak tahu nk beli apa

8 Các câu trả lời

buka buku pink selewatnye sebelum minggu 18 dan seawal skrg pun blh... Bulan ke 6 blh beli brg baby sblm msk bulan 7, sbb jangka bulan 7-9 blh lahir anyx dan rasa penat utk berjalan kdg sukar ikut pada daya ketahanan ibu kan..Jika ada sale blh aje atau kumpul duit dulu. Brg utama keperluan baju, blanket, bedung, napkin, pampers, wiper, sarung tangan dan kaki, dlm 10 pasang utk 0-3/6 months baby dah cukup, sbb bayi cepat membesar. Tilamnye...tuala..botol susu jika perlu, set krim dan bedaknye. Beli yg utama dan sediakan beg hosp sebelum bulan 7.

sy chkup kat hospital swasta masa 6w.. sbb scan kat klinik swasta x nmpk apa2.. 😒..lps scan kat hospital swasta masa 6w dh nmpk janin n heartbeat sekali sy terus buka buku kat situ je.. masa sy buka buku pun masih ada kes covid meningkat jdinya sy pilih private jelah.. beli barang bb pula beli sikit2 strt dari 6 bln.. skrg dh 8bln.. brg bb so far 95% almost dah beli..

utk buka buku pink paling lewat 12w,lebih dr 12w standby lha tadah telinga dkt nurse🤣 ,bila pegi klinik confirm pregnant dh ada kantung+janin+heartbeat dh blh buka buku pink,

buka buku pink biasanya sblum 12w (kena call tanya kk tempat masing2) ..brg bby start beli 6-7 bln sbb tkot nk beriya awai2..tp oke ja beli awai, sbb brg bby pon xmurah

hi mama, normally kk accept untuk buka buku pink bawah 12 minggu. sbb kalau lambat sangat nanti dia bising sikit

Kalau ikutkan 12mggu ke bawah. Tp seeloknya dh scan dh nmpak jantung baby baru pegi buka buku 😊

buka buku sebelum 12 week... sy beli barang baby dah 7 bulan lebih. takut nak beli awal2. .

selepas Dua bulan lewat period 😇😇 paling senang Kira sis