mohon bantuan

malam semalam perut mengeras sampai rasa sakitnya bawak ke pinggang, esok pagi nak pergi tandas, keluar lendir macam jeli boleh tahan banyak, warna jernih, ape maksud dia eh? saya lagi 2 hari nak masuk 39week, tanda tanda lain masih tak ada.

4 Các câu trả lời

Perut mengeras tu dah sign of labor. Dipanggil tightening. Kena monitor jugak tu. Kalau kerap sangat boleh pegi hospital. Macam saya, semalam kerap mengeras. Malamnya keluar lendir macam putih telur. Pukul 2 pagi semalam dah start rasa sakit contraction. Pukul 7 pagi td turun tanda (darah lendir). Pukul 10 pagi pegi hospital sbb contraction makin kerap, Alhamdulillah pukul 7 td selamat bersalin 🥰

2y trước

alhamdulillah 🤲🏼❤️ tahniah sis & selamat berpantang ❤️

Mungkin dah hampir tu. Tunggu masa.. Boleh get ready n standby. Sy pon ade kluar tnda jeli yg banyak tu. Tp bukan warna putih. Warna kuning kehijauan.. Esoknya pecah ketuban dan terus bersalin.

ini tanda nak bersalin, ia juga dipanggil sebagai contraction. sebab lepas 37 weeks sudah kira full term

Contraction betul tu