Contraction ke?

Sekarang dh 39 minggu, dari pagi tadi sampai sekarang perut mengeras je + rasa macam senguggut pon ada tapi mild je. Yang sakitnya pinggang ni rasa macam nak putus. Berdiri, duduk, baring tak hilang jugak sakitnya. Tanda lain macam lendir darah tu tak ada pulak. Itu tanda tanda nak bersalin ke?

3 Các câu trả lời

Itu mungkin kontraksi sis. Sis perhatikan kontraksi tu makin kerap tak guna app Contractions Timer. Tak semestinya kena keluar lendir darah. Cukup keluar salah satu tanda macam kontraksi @ pecah air ketuban @ mucus plug dah boleh pergi hospital terus.

11mo trước

bila mucus plug keluar sekali dengan darah kena terus pergi hospital sis. kalau keluar mucus plug sahaja tak perlu pergi hospital lagi, itu cuma tanda tanda bersalin dah dekat.

Ya betul mcm tu lah saya rasa pinggang nk tercabut. Tgh malam beranak hehe

Mcm contraction.. kne track.. kalau regular 5 minit kne g hospital