Apa makanan yang suka dimakan mommies² pada trimester 1?

Makanan yang suka dimakan oleh mommies² pd trimester 1,apa ye?

31 Các câu trả lời

Sekarang ni kalau makanan nak yg masam² je tak kesah apa aslkan masam.. enthla ade je yg xkene ngn tekak ni kalau mkn mkanan lain ase nak muntah pon ada..

Saya alahan terus, tambah lgi ada gactrik.. sy bnyak minum air nestum, kurma. Mknan lain2 muntah. Tak lalu nk mkn sbb muntah😌kadang mkn nasi jugak

Apa apa yang kita boleh makan. Macam saya ada muntah2 dan heartburn, saya takboleh makan makanan pedas dan bergoreng. Mostly makan sup2, buah-buahan, roti.

12mo trước

Iya tu. Nak jawapan macam mana lagi tu. 😅

sy masa trim1 mmg ssh nak telan mknan sbab morning sickness teruk sgt. Jdi spnjg trim1 tu sy lebih suka mkn mee goreng dgn bubur😆

Sy mkn kacang sbb masatu tak lalu nak makan apa2 tp lapar gila so kacang je yg bole telan sbb dia lite2 n tak berbau sgt

sy skrg tgh preggy...MMG sy alahan teruk...semua benda x boleh. sy DPT minum air kotak laici f&n season tu je.

mgandung kaliney , sy suka makan biskut 🤣 .. apa² biskut dulu .. nasi tak berapa lalu nk mkn ..

sy suka dn boleh telan nasi dgn ikan singgang je 😂 yang lain mmg xley telan langsung

first trimester hurmm x mkn nasi alahan bagai nak gila ,suka makan western je 😅

Takde selera sbb loya dan muntah. blByk suka benda masam2 je