selera mkn kurang.. 36 week..

makanan dh x bole masuk dlm mulut.. rasa loya.. mkn biskut sj la.. ksian baby gerak2 lapar ???

20 Các câu trả lời

Xdpt mkn makanan ruji.. Beralih kpda buah2 ye sis.. Try avoid mknan yg menyebabkan loya.. Dulu sy smpi dlm LR muntah2 lg..faham sngt prasaan xlalu mkn.. Kalau buah xleh nk telan..pelbagaikan like smoothie like strawberry or blueberry or banana tmbh yogurt and madu ke.. Pastikan boleh mkn..pastu kalau nasi dh xboleh telan.. Beralih kpda makaroni goreng ke..coleslaw ke.. Asalkan makan ye..

Owh, baru tahu lpas baca komen kt sni, dekat nk hujung² pregnant ramai juga yg kurang selera makan. Sy dah 38w, kurang selera makan nasi dah , tp sgt berselera dgn western food n buah buahan. Pagi td pun dah start mual n muntah, sebelum ni alahan smpai kandungan dah nk masuk 4 bulan je.

Sama, sy 29w. Tapi paksa gak mkn walau x selera. Sbb takut masuk angin nanti lagi teruk sakit nya. Mommy makan sikit2 x pe, janji mommy makan tau. Sy preggy b4 ni pun sama, awal preggy muntah n tak lalu, dh hujung2 pn sama je situasi nya. Bertabah ya mommy.

Sama sis..skg 35week 5 day..tak dah selera nak mkn..makanan yg manis2 je blh masuk..tp kena control pula..tkt baby besar sngt..nasi pula langsung tak blh masuk..sebut je pasal nasi trus rasa mual..tp paksa juga mkn

mkn tpi sikit2 . sbb perot da sempit . tu xd slera mkn . sy pon mcm tu dh 33week ni . rse nk mkn tu ad tpi xbole nk mkn sbb perot xslesa . slera mkn biskut roti je .

jgn layan sgt emosi, cuba ambik apa yg boleh msk tekak.. mcm kurma, susu atau air milo.. mkn sikit tp kerap n asalkn kenyang. kesihatan baby n ibu mesti kena jaga..

Sama juga..dah x lalu nak makan...36weeks.. Kesian juga kat baby gerak2 sbb lapar..kita kunyah roti n byk minum susu je

minum milo..dn mmg kena paksa diri mkn..kesian bby..dia tgh mmbesar..byk khasiat dia perlukan

Tu lah.. sy ingat sy sorang.. dh 38w ni.. baby gerak lapar.. nk makan tk boleh masuk 😩

Saya plak tbalik... Dah msok 34 week baru selera makan asyik lapar je.. Skrang 35 week