Alahan mengandung

mak mak kat sini ada tak pernah malas mandi kalau masa pregnant? Loya bau sabun ke apa. Mcm mna nak atasi eh? 😅 sbb bau sabun mandi je muntah

31 Các câu trả lời

Sya pn mcm tu sis smua jnis sbun x blh msuk.. Last2 sy try sbun kapak yg mcm mak2 zmn dlu pkai.. Alhamdullilah serasi.. Try la skrg sbun tu nma dia 999 kotak wrna hitam merah n kuning cmpur2

Malas mandi tu xada la....tapi time nak sabun tu terpaksa juga..sabun sambil buka shower...cepat2 bilas sabun tu...kdang sambil mandi pun mmang muntah teruk la asbab bau sabun ja.

Pernah dlu mse ank sulung. Bby boy. Air tu rse mcm air ais. Mmg x blh mnd lgsg. Rekod paling lama 10hri tk mnd. X senonoh btl ble igt balik 😂😂. Elok2 lps bsalin trus mnd kaw2.

kita sama sis..sy mlas gila nk mndi nk xsuka bau sabun rase nk muntah..skg sy pkai yg cetaphil tu yg xde bau..mndi pon xbsuh pon kpale..xsuka btul mndi..dlu xpon huhu

Memang malas nk mandi 🤭, bkn sebab alahan bau sabun tp mmg malas nk ke toilet utk mandi huhu Yang alahan bau sabun, Ce tukar brand vegebebe Xde bau & lembut kt kulit

2y trước

😂😂😂

sy xdelh alahan dgn sabun mandi tp alahan dgn suami adlh... Sy jdi x suka bau busuk mesti rse nk muntah jer... Apa kata sis guna sabun mandi yg x kuat bau wangi

Tukar sabun mandi. Haha sy pun xsuka bau sabun yg wangi2 time awl2 pregnant. Sblm beli bau dlu, klu ok baru beli. Sy tukar pkai sabun dettol biasa tu.

Alahan memg Tak blh nak elak dr segala bau. terpaksa lalui bau2 yg Tak menyenangkan. bertabahlah ibu2 semua😊. sy 4 bln alahan yg memeritkan jgk.

Sama lah sis. Tp saya yg malas agaknya. Rasa mual dan loya bila air tu kena kat badan. Mandi cepat cepat. Tak nak duduk bilik air lama lama.

x malas nk mandi, cuma x tahan bau sabun masa 1 trimester, so mandi kambing aje lah.. skrg dh ok.. mandi lama2 pun xpe.. 😂