Alahan jugak ke ni ?

Saye tak boleh bau sabun mandi. Kalau ubat gigi, shampoo, pencuci muke takde masalah. Sabun mandi je buat saye muntah.

17 Các câu trả lời

saya dlu time prgnant ank nom3 takleh bau pencuci pinggan jenama joy. mmg kalau bau terus tangkap kepala muntah spoil mood habis. entah apa dosa sabun joy tu . sampai now saya tak pernah beli pencuci jenama tu lagi 🤣 normal sis mmg bila pregnant ni bau2 jd sensetive

yaaa alahan tu sis. sama macam sya ada beberapa sympo dan sabun mandik saya tak dapat nak hidu terus muntah sis . 😅 anak pertama dan kedua x ada pula macam yg ke 3 macam tu alahan sympu dan sabun .sis cari la sympu & sabun boleh dihidu bau.

Alahan ni Mcm2 yer.. Kwn sy alahan xblh tgk fon.. Usben dia main fon sorok2.. Ad yg xblh bau usben dia sdri... Sy xde pglmn alahan lagi.. Ni nk msuk ank ke2...kesian jgk tgk mummy yg ad alahan..

Alahan tu sis hehe saya tak boleh bau husband saya yang baru lepas mandi sebabkan sabun yang dia pakai. Memang muntah teruk. Padahal sabun tu la saya suka bau sebelum alahan.

Ya. Saya dulu pun siap kena tukar sabun kena guna sabun mandi baby. Tak ada bau 😬 Nasib lah. Orang mengandung ni tak ada yang pelik. 😌 Alahan je tu.

penat tukar sabun mandi..syampoo..sabun basuh..perfume tak pakai langsung..Allah..mmg menguji betul..husband baru lepas mandi pun tak berani dekat dgn sy..

normal sis sbb sy pun alami benda sama.jgn kan mandian,pewangi n sabun cuci pinggan pun blh buat sy muntah2x klu x kena dgn hidung.

sy pnah lalui semua bnd yg berbau wngi mmg xthn ase loya..da bslin pn ank da 8 bln skg msih xbleh bau pewngi downy..haha

Alahan tu awak apa sebelum ni awak boleh tiba2 jadi tak boleh bau tak boleh makan itu ini. Itu semua alahan

Saya pernah mcm ni masa anak first 3 bulan kitrg mndi x bersabun dgn hasben2 sekali mnd x besabun 😂😂