Pregnant dah 5 bulan tapi berat masih maintain dari awal pregnant

Macam mane ye nak naik kan berat mase pregnant ni ? Mase pregnant 6 week berat saye 48kg, lepas alahan teruk berat saye turun 46kg. Bile alahan dah takde berat saye 47kg sampai lah sekarang tak naik2. Lagipun saye ade gdm on insulin dan ubat. Bile nak makan lebih2 ni takut gula pulak naik tapi berat tak naik2.

21 Các câu trả lời

sy masuk 7bulan bru naik.. kalau x berat sama je mcm sebelum mengandung.. da 7bulan naik mendadak tpi alhamdulillah xada darah tinggi 😊

Selagi baby ok tak perlu risau sis. Sy pun berat maintain je sekarang 7 bulan. Alahan hari tu turun 4kg. Bukak buku 52kg sekarang 50kg

masa buka buku pink 2 bulan berat 48 lepastu sebulan sekali cek kat kk naik 1kg masuk kandungan 5 bulan terus naik 3 kg ...

Saya belum preg 59 .. time preg sbb alahan 45 msok 5 bulan 54 msok 7 bulan 59 .. time 8 bulan to 9 bulan cecah 60

Jumpa dgn pakar pemakanan since you have gdm. Tak berani bagi nasihat 😅 nanti memudaratkan awak pula.

1y trước

cuba awak tnya nurse yg in charge dgn awak mcm mana nak naikkan berat badan. Masa berat sy naik mendadak, sy kasitau nurse apa sy mkn. rupanya terlebih makan karbo. so skrg sy kurangkan karbo, dan berat sy skrg naik ikut bmi. sy ikut suku suku separuh cuma lauk sy boleh tambah lagi sampai kenyang, itu pun sbb nasihat dari pakar pemakanan sy juga.

kalau berat baby naik and kandungan ok tak jadi masalah pun , saya 9bulan pregnant berat baru 45kg .

1y trước

Betul.. Kena tanya doc berat bayi ok x selari dgn yg sepatutnya.. Kalau bacaan xnaik bnyak, berat baby yg naik tapi berat kita turun sebb on diet.. Sy pun dah 7 bulan bru naik 3kg..dr bulan 1-5 asyik turun naik.. Naik pn 0.5, lpstu turun balik..

berat sy pun sme sis ..46 -47kg ... normal selagi doktor xkata apa .sy pun 5bln jugak

sy masa buat buku, 55.4kg...skrg 28w+ 58 kg

minum susu full cream 2 gelas sehari..

1y trước

Sama.. Doc xbagi saya minum sebarang susu fresh milk cth HL ataupun susu formula.. Lagi2 full cream

berat baby naik?