Baby 1month

macam mana ya untuk stop bayi muntah lepas mnyusu ? #newbiemom

3 Các câu trả lời

Normal la mama bby muntah. Perut dia still on going to adapt dgn susu. Tp tgk jugak yee muntah mcm mn. Ada beza antara jeluak dgn muntah susu yg byk dan memancut tu. Klu muntah byk memancut tu better g klinik check. Tkut usus ada problem. Tp klu sikt2 tu normal.

baby sy dlu dah sendawa pun masih muntah siap tesembur kat hidung, doc ckp injap kat perut masih lembut.biasa baby akan kerap muntah smpi 6bulan slps tu berkurangan.kdg ada jga baby yg x brp kuat muntah.so itu normal cuma kena sendawakan juga lepas menyusu ye.

5y trước

ok mom. thank u. risau sebab balik2 muntah walaupun dah sendawa huhu

Lepas bagi susu kne tepuk sehingga sedawa..selagi dye x sedawa sbb tu dye akan muntah..