Anak masuk setahun susah makan

Hi macam mana ya nak bagi anak berselera balik? dulu kuat makan, masuk setahun semua tolak. 3-4 suap je dia makan nasi lps tu terus tolak. bagi buah pon sikit je makan then tolak. Mak stresssssss ☹️ #mamastress #tlgbantujawab

2 Các câu trả lời

Tengok mulut dia, ada tanda nak tumbuh gigi ke, ulser ke. Memang ada fasa anak tolak makanan. Bagi je apa yg dia suka. Tukar menu, tukar cara makan, tukar tempat makan. Chill2 je. Elakkan stress, anak feels your emotion

anak sya pun sama masuk setahun susah btol nak bagi makan ..dia hanya mkan bskut jaa .buah pun xnak mkan dah .pening hari2 pkir nak bgi dia makan apa