idea

macam mana nk kuatkn smgt supaya x tkot bile da nk dkt due

17 Các câu trả lời

xpyh tkot sis fikir je nk bby selamat kelua kt dunia sis . sakit tu sementara je mse contraction je . teran tu xsakit pon . sy prtama kali brsalin normal ank ke 2 bru mrase sy ingt sakit la mse kelua kn bby tu ruoe ny x . rse bby kelua kt tut kita tu pon xd . tibe2 doc da suh rse pkai tgn sndri kepala bby da kelua sikit . klau doc xbgtau kepala bby da kelua kita pon xperasan sis bby da kelua . ahahah . lps kepala bby kelua tu xd da rse sakit ap ap sis . contraction pon ilang . just kne push buat2 mcm berak je tok kelua kn bdn bby plak . Alhamdulillah bby pn kelua elok selamat dn sehat .

5y trước

uhuhu pengalamn sy mse brsalin normal tu rare sikit sis . sy hnye sakit contraction bby mengeras je . sy xd lngsg rse nk push . sbb da buka jln 8 n sy pon dh trpekik dlm LB tu sbb da xthn sakit so dorg suh try push . sy pon push la seprti org nk berak tu . nk berak xd rse plak msala ny . uhuhu 😂

Tip nya , jangan fikir pasal sakit bersalin . Enjoy je mengandung ni . Nanti dah bersalin rindu mengandung pulak , rindu anak gerak dalam perut . Insyaallah nanti bila sakit tu datang Allah permudahkan semua nya . Fikir ni je . Sakit sikit je , lepas tu bahagia selama nya layan kerenah anak

5y trước

Nanti jangan lupa makan , kuat kan emosi sebab masa dah sakit tu lah kita cepat rasa nak menangis dan fedup nak layan nurse yang annoying , masa semua dah ready untuk awak meneran awak push bila sakit contraction tu datang , push panjang panjang jangan pendek pendek . Nanti nurse bising , haha

Jgn tkot..sbb smua pmpuan akan lalaui smua tu..kita kn mcm mna mak kita lahirkn kita bgitu juga la kita kn rasa..mcm mna mak kita rasa lpas saja ko bsalin ko akan rasa hepi saja tenang..lpastu ko akan bfikir mo lg mgandung...insyaallah..bnyk2 saja bdoa...

baca doa sis, saye mula mula macam tuh la anak first. tak tau la anak kedua ni anak first tuh saye banyakkan doa je, kuatkan semangat ingat mak ayah ingat anak dalam perut lagi tunggu nak kuar. baca doa bebanyak sis. semoga tuhan permudahkan segala urusan dalam wad. amin

5y trước

amin ya allah tq sis

Nk takut ape.. Dh tibe mse tuk teran teran je sekuat hati.. Mcm sekuat hati melepaskn kemarahan.. Hahah.. Sye dh bukak 4cm doc siap ckp "muke x get ready nk bersalin je" .. Sengeh je lah mmpu.. Hahah.. Doc laki plac tu..

Masa anak pertama sy takut, mcam2 dlm fikiran. Tp preggy anak kedua saya dah tak takut. Excited sangat menunggu hari. Maybe sbp dah x sabar, sbp anak pertama pun dah besar, dah sekolah.

Sy baru nak masuk 30w dah rasa takut. Tp bila tgk utube, doc explain pasal bersalin smua tu rasa takut kurang sikit 😅 padahal dlm hati dupdapdupdap

Me too. Sy blm hbs fobia bersalin anak 1st. Skrg termengandung anak no2. Rase berdebar bile pikir due bln 12 ni😢

Enjoy the journey. Baca sursh maryam byk2, minta maaf pada suami, banyakkan berjalan bila dah penghujung tu insyaAllah.

Semua akan rasa berdebar sis. Awak follow the flow je, nikmati setiap pengalaman. InsyaAllah mudah