ada tips tak

macam mana nak hilangkan tantrum anak umur 5 bulan lebih ?? 🥹 penat dah buat semua benda, semua tak jalan hmm.. lagi lagi time masuk waktu tidur dia, lagi kuat tantrum tu 🥹 tidur pun mmg nak berpelukan, kalau tak dipeluk, mesti tantrum dia sampai mcm malam tadi, dia menangis, memberontak sampai termuntah sebabkan tak kena peluk je 😔 risau juga takut kena sawan kalau tak dirawat tantrumnya 😔#bantujawab #ingintahu #firstmom #SeriusTanya

3 Các câu trả lời

Boleh belajar cara tenangkan dan tidurkan anak di medsos Baby Language. Actually anak 5 bulan bukan tantrum. Tantrum bermula umur 1 tahun. Menangis adalah cara komunikasi anak. Ada lah perkara yg dia tak selesa, seperti overtired, lapar, pampers penuh, nak rasa dipeluk / di bedung dsb. Boleh belajar di Baby Language.

5mo trước

Sama

Jaga wake sleep window dia, baya ni boleh bjaga 2/3 jam je lepastu dia dh nk tido, time susu pun kena jaga

Awk ade bg screen time x??

5mo trước

belum lagi, kadang tu ada try bagi tapi dia cepat bosan