rsa pedih ulu hati

macam mana nak hilangkan rsa pedih ulu hati even makan portion yg sikit. dh 4 bulan still muntah lagi n kerap pedih ulu hati.

11 Các câu trả lời

Sy 1st pregnant hgga 6bln lbh,asyik muntah dan gastric.. ank2 yg lain takde pula bgtu dan pregnancy ke6 sampai nak bersalin msh muntah2 dan skt pinggang dr 5w mgdung

Makan skit tp kerap. Lpas mkn jgn trus bring..dduk dlu. Sy smpai 3rd trimester. Tido dduk.. 😅 asal bring ja rsa pedih smpai nk muntah..

4y trước

Memang x terus tido sis sbb bila bangun lain macam terus d tekak makanan tu nasib baik x muntah tapi rasa nak muntah tu memang ada😓

Masa awal pregnant pun saya selalu rasa sakit dekat ulu hati, tp saya amal kan makan buahan2 alhamdulilah..

Betul sis. Tapi belum lambat makan dah sendawa terus lepas tu kan perut macam kembung🤦

Ambil gaviscon. Bad news is pedih ulu hati ni kadang smpai nak dekat bersalin.

sama la .. letak minyak yuyi kurang sikit .. sendawa jer nti .. 😊😊😊

4y trước

Ye sis sy letak minyak kayu putih baru selesa ada knetut dng sendawa baru ok sikit perasaan😔

Mkn sikit tp kerap...klu nk rawat pedih ulu hati leh mkn gaviscon

Normal. Pedih ulu ati when pregnant is normal. Don’t worry.

sama mcm sy dulu . sy 6 bulan br hilang semua tu

Sama hm, sy skrg takut nk makan