Ubat naikkan hb..

Macam mana nak bagi boleh telan ubat ni ya..?? Sekarang masuk 10 weeks.. Hb makin low.. 9.8 je.. Lepas makan mesti nak muntah.. Boleh bg tips tak.. #Hb

Ubat naikkan hb..
52 Các câu trả lời

Baru dpt ubt ni, 1st day makan lps lunch, then tidor, bgn tidor rasa pening, loya, hbis kuar sume. Rasa mcm morning sickness blek. Try pulak makan 2 jam sblm tdow malam. Alhamdulillah bgn pg takda rasa loya atau pening. Okay je.

saya makan ubat ni sebelum tidur. alhamdulillah bangun xde pening2 muntah pun. kalau makan siang, habis muntah, cirit birit, sakit perut semua.. tips makan sebelum tidur ni dr. yg bagi kt saya.

Sy makan nie pon skit kple loya semua .. lpstu hb low pulak .sblm nie makan sangobion beli kt farmasi jee yg tu serasi dgn sy . Ubt doc bg semua xblh masuk . Sy conti balik sangobion ..

makan sebelum tidur, pastikan betul2 nak tido baru mkn... kalau lmbt tidur lepas makan ubat tu, mcm saya confirm muntah keluar semua makanan dlm perut...

Saya pun x boleh mkn. Kalau mkn even dgn air oren, dgn air oren tu smua skali akan muntah 😓. Nurse tukar ubat lain jika x boleh mkn zincofer tu..

Sama la. Xpernah berjaya x muntah. Dah mcm2 cara try. Jus buah la. Milo la. Susu la. Semua x jln. Dah tahap redha. Positif je mampu demi baby 😅

minum dgn air tropicana mmg wajib ada kalau tk muntah, tp setakat ni amalkan makan ubat dgn air ni tkda muntah dah mcm sebelum ni 😘❤️

cakap dgn nurse nk tukar ubat . tunjuk at nurse ubat ni awak tkboleh makan mintak ubat obimin saya mcm awak lah bile makan muntah balik

makan buah delima,bayam,kerang sis.. n nnti bgthu nurse/jm yg jaga awak yg awk xblh mkn ubat ni..mgkin dia akan bagi ubat lain..

sis blh try minum kurma cina, longan dgn goji berry. dpt naikkan hb jg tu pun bgs utk pekatkan air susu bila baby sis dah lahir nanti