Ubat naikkan hb..

Macam mana nak bagi boleh telan ubat ni ya..?? Sekarang masuk 10 weeks.. Hb makin low.. 9.8 je.. Lepas makan mesti nak muntah.. Boleh bg tips tak.. #Hb

Ubat naikkan hb..
52 Các câu trả lời

Mkn sblm tido . Klu rsa loya atau pning trus tido . Tp klu tak boleh jugak inform dr . Dr akn suggst ubt lain ..

Try minum sunquick tnpa gula.. InshaAllah tk muntah.. Lps mkn ubt jarakkn 2jam sblum srapan 😊, sy buat gtu je sis

kalau ubat ni yak sesuai dengan sis,sis boleh minta tukar dengan nurse..saya pun sama,tak boleh makan ubat ni..

Saya mkn ubt nie waktu mlm..betol2 dah ngntok nk tido bru mkn..kalau waktu siang sy memang tak mkn..bila mkn je kpala pning

4y trước

knp yea makan ubt ni terus pening nk muntah pon ada ..tpi sy still makan ubt ni .tpi tulah pening sgt kplaa

sy pon cm tu mkn ubat ni muntah...klu nk naik hb minum lh jus mamariam..allmduliaah hb pon cntik🥰

Makan sebelum tidur, saya selalu buat macam tu, tp make sure sebelum tdo kena igt laa nk mkn zincofer tu 😅

Saya prgi klinik bg taw xblh telan ubt ni msti nk muntah. Dia tukar kn dgn sugar coated wrna oren bulat kecil

Saya pun macam awak, tapi saya minta tukar kepada obimin. Alhamdulillah takda rasa nak muntah dah

Makan seblm tidur..saya pun loya lepas makan ubat nie..mintak tukar..dapat ubat 4 sekwan

Awk makan dgn air limau kasturi/sunquick tanpa gula. Minum sejuk2. Makan sebelum tido.