gugur

maaf...blh sy tau cara nk gugurkn anak kandungan 20w...?.. jgn kecam saya tp sy btl² dh terdesak... harap ada yg dpt membantu...

107 Các câu trả lời

Masyaallah.. ade lagi manusia mcm niii.. orang lain smua berhrap nk ade anak.. tp bile allah dh bg rezeki allah nk gugurkan.. mudahnyaa sis berkata2.. mudahnyaa sis nk gugurkan bby yg xberdosa... Pkirlaa sebelom bertindak.. atas dunia kite lepas.. tp akhirat nti kite xkn terlepas.. terdesak ke bndanyaa..

Sy rasa better sis cari org yg nak ambil ank angkat.. Lahirkan baby tu & bg pada yg betul2 nak anak. Sy xsure prosedur dia.. Tp blh try. Ramai je yg nak... Jgn gugurkan sis. Kesian dkt baby... Ataupun sis blh cari fb baitus solehah xsilap sy. Minta bantuan dkt situ... Apa pun jaga diri & baby ye.

5y trước

thnks sis for the help...

risiko pd awk jugak.. sb kandungan dh 20w.. kalau sbbkn kes2 yg tak dpt dielakkn cth awk malu sb tertentu atau takde kos utk jaga baby tu.. pegi la rumah jagaan awak tigl kat situ smpi bersalin.. n serahkan anak tu pd pihak kebajikan.. pls jgn gugurkan.. baby tu tak salah pn.. kesian kat dia..

Jangan sis. Kesian baby tu.. Tula anugerah yg paling besar Tuhan beri kita untuk jaga, sayangi dan lindungi. Baby dah gerak dlm rahim.. Dah pandai bermain2.. Takkan sampai hati nak gugurkan.. Bukan gugur dah tu.. Itu bunuh. Bab ni kami semua tak nak bantu..itu perbuatan Kejam😥😥😥

Pergi tanya doc .... Dekat sini semua orang hanya belajar cara nak jaga anak dan cara nak buat anak... Kami tak tahu cara nak gugur kan anak.... So,? Sis salah tempat laa nak tanya... Soalan tu hanya doc je yg boleh jawab.. bye... 😒😒😒😒😒

Resiko klu nak ggurkan ..sbb dah ckup sifat..seeloknye jgn la ggurkan..lahirkan die.klu awk xnak pon..awk beri pde sape je yg nak..rmai org nak kan zuriat tp blom diberikan oleh allah..jgn ggurkan ...atau pon nt dh lahir..jgnla buang bayi tu ..bgi pda yg memerlukan

terdesak sbb apa ya bole tau, klu suami xnk tu dia punya tau la, klu anak luar nikah itu kena tanggung la jgn jdi pbunuh pula, klu bayi tu cacat atau ada risiko jmpa doctor pakarr jgn mntak pdapat d sni, sbb kmi pun bkn doctor, msti ada sbb2 knpa nk gugurkan, sila nyatakan

Usihhh 20 week da tu..klw nk mkn ubat nk gugurkan agak ny susah sikit bergantung la ikut u punya kandungan not 100% bole gugur..klw nk clear pegi korek kt swasta tapi bayar mahal depends pada u punya kandungan,,tapi better jg la...kesian bayi tu da bernyawa cukup sifat..

Kau tahan sakit masa mengandung 9 bln tu...pastu dah beranak kau dpt duit nnti...sapa nak anak kau tu kau mintak duit ribu2...klu kau gugurkan anak kau...satu sen kau tak dapat...duit keluar lg ada la...ni cara org yg x pikir panjang...sedap nak anak x nak...

Sy cdgkan if sis segan nak carik ibu bapa angkat baby secara terang terangan, sis boleh google mana2 baby hatch yg berdekatan dgn tmpt sis. Lepas bersalin sis boleh drop baby sis kt baby hatch tanpa byk prosedur & x perlu jumpa sesiapa. Harap dpt membantu