Kiraan Jumlah Tempoh Kehamilan 52minggu

Maaf sy nk bertanya... Sy bru je register buku pink di KK rabu lepas. Yg buat sy pening @ confuse knapa bila kiraan waktu tempoh kehamilan ada total dlm 52mggu? Sy bru je scan sblm raya ritu kata kandungan dlm 14mggu, knapa bila buat buku pink jadi 17/52 + 2/7... Mcm mana kiraannya ye...

Kiraan Jumlah Tempoh Kehamilan 52minggu
2 Các câu trả lời

Ni term medical. Dia ikut kiraan tarikh las period awk la tu. X smestinya ikut minggu scan. Kalau /52 makna minggu. Sbb satu tahun 52 minggu. Kalau /7 makna hari. So tu makna kandungan 17 minggu dan 2 hari

Ini term medical kot...bkn 52 minggu. 52 tu maksud lain rsnya..