persoalan bmain di minda

maaf soalan sy agak kurg myenangkan .. bukan bmksud nk bukak aib ank sndiri cma nk btanya .. sy ad sorg toddler .. girl 1y + .. da blh bjln da start bjln laju2 .. gigi bwh da tmbuh 2btg.. gigi atas bru nk tembus gusi 4 btg .. dr sgi jdual makan sy cba sdaya upaya utk jga jdual makan .. susu formula tpi msih mengempeng (skrg da jarang-jarang sgt) .. ni first toddler sy .. next year insyaallah sy akn due date yg kdua plk ad screentime jugak pd handphone utk toddler tpi skjap je la : - vdeo kucing - omar & hana mengaji - x tgk tv sy fulltime housewife jge ank sndiri dgn bntuan suami sikit-sikit klau dia x sbuk ..kmi dduk bjauhan drp kluarga masing2..toodler kurg bgaul dgn baby lain sbb sy dduk kwsn flat lgpun dia msih kcik cma kdg kdg wktu ptg sy jln2 kt kwsn umah smbil tgk org lalu lalang & kdg2 prgi supermarket & pasar .. psoalan sy .. knapa ye tiap kali sy mandikan ank sy ataupun sy dduk bsebelahan tepi dia smbil sy guna hanphone skjap (smbil sy dduk dia bdiri) dia msukkan tgn ke dlm bju sy .. so far dia just msukkan tgn dlm bju je la xde buat ape2 lebih yg lain lgi ..dia start mcm ni since usia 11 bulan lbih kurg .. sy agk tkjut bila dia mula2 buat mcmtu .. agk kurg elok klau org lain tgk .. mohon pndapat & jgn kecam sy .. #bantusharing

3 Các câu trả lời

samalah sy pun duduk kondo tkde jiran jauh dgn fmily and dy tkde kwn. tp ank sy dy xmsukkan tgn ke dlm baju tp dy prgi angkt baju tu dpn org ramai.. kalau dh smpai selak2 tu mmg nk susula tu. tp kalau dy msukkan tgn blh jd something wrong or slh stunye mgkin dy nk susu kot. just be careful la sis. kdg2 kte xleh prcye sgt kt org kat mana kte prgi dgn spe kite brgaul. risau ank kte terikut dgn bnde yg xelok ataupun mgkin ad org cuba aniaya dia kte xtau.. sbbtu sy xprnh kua rmh dgn ank brdua wlaupun suami sllu balik lwt malam keje. sy tkt . sy rela brkurung je dlm rmh tp sy xbg ank sy henfon . and smpai skrg dy xpndai tgk henfon😅. ssbb dri kcik sy xajr dy tgk henfon. dri 5 bln sy bg dy tgk tv je smpai skrg. kalau g mana2 dy nk tv je ..tp dy thu kalau prgi rmh org tv dia tkde .

8mo trước

so far sy jrg la nk kuar bgaul cuma jln2 kt kwsn umah ptg2 nk amek angin tu pun ank dgn sy everytime x bgi kt org len dkung .. btw tq sis sudi rply

Habit sis. Kadang2 anak2 ni dia ada habit tersendiri. Macam adik saya masa kecik kalau dia menyusu dia akan gentel lengan atau siku sesiapa yang ada kat sebelah dia. Ada lagi sorang gentel bucu selimut then masukkan dalam telinga. 😂 ada ank sedara saya yang nak tido akan masukkan tangan dalam baju mak dia. Anak saya pulak sambil ngempeng sambil pegang nipple saya yang lagi sebelah. Duk tarik2 gentel2 🤣 so pada saya benda tu normal je 😌

8mo trước

oo ok tq .. tq jgk sudi reply

Mgkn die nk susu? Die tahu yg breast kita kt dlm tu so tu yg die masukkan tgn die dlm baju untuk bg sign die nk menyusu.. Maybe... I'm just not so sure.. My toddler is like that. But not all the time. Or maybe somebody 🤔 I do not know yang ada buat mcm tu kt die? Die pernah duduk @ stay over kt rumah aunty @ uncle die x? Only this 2 possibility yg sy boleh fikir.

8mo trước

so far dia x pena dduk dgn sedara ataupun sape sape sy dgn dia 24jam .. sy xpasti dia nk myusu atau tidak tpi breastfeeding sy mmg agak jrg dh kluarkan susu sbb susu byk drop & brapa titik sgt je .. klau ngempeng skadar suka2 @nk bgi dia tdur je