Lupa Makan Obimin

Maaf semua. Nak tanya, sy terlupa nak makan obimin 3 hari berturut2. Akan ade masalah tak pada baby? And sy pernah terlupa nk makan folic acid pd awal kandungan.

24 Các câu trả lời

Kalau nak senang buat reminder dekat phone sis.. waktu makan ubat obimin and folic acid. senang tak terlupa

Lain kali lebih baik jgn lupa. Set alarm. Demi kesihatan sis & baby. Semoga semua baik2 saja sis..

teringat tu terus makan.. jangan tak konsisten sudah lah makan obimin tu ada effect dekat kandungan nanti

4y trước

Nak tnya.. Obimin tu kalau dah pregnant berapa weeks boleh start makan.. ?

Chuyên gia

dah teringat tu makan terus obimin / folic acid jangan selalu sgt lupa takut effect ke baby pulak

Terlupa satu dua hari takde apa rasanya. Tapi make sure bila dah teringat tu terus makan lah.

InshaAllah takde apa-apa. Kalau lepas ni terlupa makan obimin makan trus bila teringat

makan lepas teringat tu. jangan lengah-lengah. folic acid tu penting untuk kandungan

sya stiap mlm mkn ubat 2jam slpas mkn..... pernah juga lupa mkn ubat 1/2 hari,....

biasa kan diri lepas sarapan, selang 5-10 min terus makan ubat, so takdela lupa.

Terus je makan obimin lepas teringat.. 3 hari okay lagi tu takde apa apa rasanya