Baby 5bulan tak kerap menyusu waktu malam

Maaf saya nak tanya IBU2 kt sini.ank saya dari umur 3 bulan sampai sekarang 5bulan xkerap mnyusu waktu malam.mcm skg umur dia dh 5bulan sekali dua je mnyusu waktu MLM.lpstu dia tdo LA sampai pgi .

2 Các câu trả lời

Hai sis. Baby saya pun mcm tu. Skrg dah 4bulan22hari. Start umur dia 3bulan, dia dah ikut waktu tidur kita (hanya 2 kali terjaga pada waktu malam utk menyusu, selalunya akan bngon dekat-2 pukul 3.30 ke atas & dekat-2 waktu subuh). Selebihnya mmg akan tidur sampai ke pagi. Tapi sebelum tidur tu, saya akan pastikan yg baby dah kenyang + tukar pampers + sapu minyak angin supaya baby tidur lena & tak kembung perut. Itupun kalau dia menyusu kadang tak lama sangat sbb maybe terlalu mengantok. Rasanya baby sis pun mcm tu kot. As long as dia takde meragam or menangis ke apa, then ok lah.