Anak 1 tahun 1 bulan x mau menyusu

Maaf nak tanya, normal ke ble anak x mau menyusu seperti biasa ble masuk 1 tahun.. 2 3 hari ne badan dye panas n merengek sahaja , mungkin nak tumbuh gigi.. normaly saya bagi susu 3 jam sekali.. tp 2 3 hari ne dye x nak susu, sampai sya paksa dye tu pon menagis mcm kne pukul 🥹... Ad jugak sampai 4-5 jam dye x nak susu pada waktu malam... Boleh ke sye skip susu sehingga dye sndri nak menyusu 🥲... Buntu x tahu nak buat apa lagi, risau kalau berterusan mcm ne... Ad x y boleh bg pendapat utk sye 😔

1 Trả lời

Mungkin anak tak selesa gusi, tu yang meragam. Puan boleh cuba bekukan susu jadi macam popsicle. To soothe baby's gum. Selain itu, pastikan meal anak lengkap. Ada karbo, protein, fibre, etc.

2y trước

terima kasih puan 🙂