detail scan(kandungan skrg 20 minggu 2 hari)

Maaf nak tanya. detail scan boleh buat waktu bila. saya last scan waktu kandungan 15 minggu lebih dekat kk. lepas pada tu takde scan apa2 lagi....takpe ke? skrg saya start rasa baby gerak2 dlm perut tapi gerakan halus je la. kadang aktif,kadang2 tak rasa langsung baby bergerak,risau juga....normal ke mcm tu? lagi2 waktu saya bekerja,jarang nak dpt rasa baby bergerak. tapi kalau duduk baring @ duduk saja2 ada juga rasa #firstmom #ingintahu #bantusharing

7 Các câu trả lời

dh blh buat detail scan sis..sblm 24w kalau xsilap sy.. kk gov mmg xkan proceed detail scan kalau kandungan xda pa mslh la.. kalau nak buat kena p swasta, ada eloknya buat.. pasal baby kick tu normal la xbrp rasa lg, sbb kita start kira fetal kick chart tu nt bila dah masuk 28w..lg pun baby kecik lg tu, byk ruang dia lg dlm rahim tu.. nt lg membesar lg kuat kita rasa..

Normal awak, normally bila awak aktif bergerak, baby akan rasa terbuai. Jadi stok la dia dalam tu terhayun2. Kalau time duduk or baring kan kita kurang pergerakan, mostly time tu memang kuat baby saya tendang. Maybe baby pelik sebab senyap je ibu dia 🙊 20weeks dah sesuai buat detail scan. Tapi saya buat time 24weeks sebab combo 5D sekali.

Normal kdg rasa kdg tak sbb baru 20weeks dan bby msih kecik..byk lg ruang dalam rahim kita..detail scan sy pegi sonobee waktu 24weeks.. dalam screen nmpak bby gerak aktif tp sy tak rasa pun.. Details scan ada yg dh start ambik starting 19weeks smpai 29weeks.. ibu jgn risau ye,.

2y trước

ya..lebih 24mgg reading dh xbrp accurate. makin besar bby, makin tebal badannya, jantung akn terhalang, kemungkinan utk missed mslh pd jantung sgt tinggi. kaki tgn jari jemari mula tersorok, xdpt kira dgn tepat dan xdpt nilai kaki bengkok atau tidak serta byk lg. pesakit saya, maks jlhingga 28mgg shj, lbh drp 29mgg sy buat jika ada surat rujukan drp doktor pakar.

detail scan utk yg full report ialah 18-24w (lbh drp 25-28mgg %nya menurun) awal2 mmg bby bgerak halus hj, lbh aktif pd waktu tgh mlm n awal pagi dan slow shj waktu ibunya busy.

Mmg bila badan kita penat or tgh bkerja tak rsa baby bergerak. Lagipun baru 20weeks so byk space lg dlm perut tu..

Detail scan boleh buat 18 weeks-23 weeks. Macam awak dah 20 weeks is the best time

saya pun rasa macam tu sis... saya baru masuk 10 minggu...