Baby 2bulan

Maaf nak bertanya. Ank buah saya umo 2bulan. Tp skrg dye da beberapa hari tidak mmbuang air besar. Nk tukar susu da berapa kali tukar susu. Dye mcm cuba utk meneran nk buang air besar tp tiada. Kesian tgk dye

Baby 2bulan
4 Các câu trả lời

Anak saya 3 hari tak buang air besar. And dia merengek spnjang hari. Sya bawa prgi klinik and dr refer g hsptal trus. Hmm. Smpai sna, Dia kna xray 2 kli. Kalau boleh sis xnak anak sis dxray, tp apa boleh buat. Uhuhu. And result turn out dkt perut mmg ada najis and banyak angin dlm badan. Uih. 1st son la kn, menangis sis tngok anak. Uhu. So bby kna admit kt hsptal. Uhu. Lpas tu nurse bg ubat, the next day dia berak, and lampin pun full😂. And kmi 2 pon kluar wad the next day. Nasihat sis, Klau anak myusu botol, jgn ikut ounce yg mereka tterakn, kurangkn sikit ounce tu..

Ye sis.. Bwa g hspital cepat.. Klau xda apa2.. Cba krangkan auns scoop susu baby.. Tak yah ikut nombor.. Phmkn sis? Klau baby still mnyusu badan.. Kerapkan susu bdan n kte ibu kena jga pmknan.. Klau ak ssh nk pok pok.. Cuba sis time mkan bnyakkan minum sup.. Ni petua ye sis.. Sbb kalau sya mcm ni, baby 2 hari tak pok pok, tme mkan sya bnyakkn minum sup jerr.. Krgkan pengambilan lauk..

Bby sye umo 2bln pn mcm tu last week..sye bwk pegi klinik pakar..doktor bg mcm air gula nme duphalac..bancuh dlm susu bg bby mnum nt najis bby jdi lembut..doktor syorkan tukar susu jenama snow..

Bawak pergi klinik/hosp asap. Takut apa2 nanti. Saya baru je baca ada baby masalah usus dan xboleh poo poo. Semoga anak buah awak sihat amin