Saje meluah

Maaf ibu ibu. Saya cuma nak meluah je. Anak dah 7 bulan. Saya ni kalau boleh sebelum maghrib memang tutup tingkap n pintu semua. Sebab tak elok kan kalau maghrib² bukak semua tu lebih² lagi ada baby. Saya nak solat maghrib. Family mertua tolong jagakan kejap anak saya. Pastu anak saya menangis. Ada ke pula ayah mertua saya pi bukak pintu maghrib² tu, nak suruh anak saya diam. Sebab biasanya anak saya kalau dibawa keluar, dia diam. Tapi agak la, maghrib kan. Adoii la. Padahal family mertua ni orang kampung. Patutnya tahu la pantang larang semua ni. Tapi family mertua ni pandai. Time ada suami saya, takde pula nak buat yang pelik² kat anak saya. Bila suami kerja, sesuka hati diorang je buat yang entah apa² kat anak saya. Ayah mertua pulak jenis yang susah nak dengar cakap orang muda² ni. Maklum la, lebih makan garam dulu. Tah pape je perangai. Sabar je la.

5 Các câu trả lời

Lepas ni, sis letak je anak atas sejadah,dalam bilik,lock pintu bilik.saya buat mcmni takut anak merayau.Setan ni, xkira waktu, tak kira tempat. Kadang tgh baca ni pun ada setan tepi kita.. saya pun ddk kampung jgk berpantang dgn parents. Now da fully ddk Sbb jaga mak ayah skli. Ada juga masa saya tutup pintu tingkap smua pkul 6.30. Ada masa tak tutup pun sebab ada tetamu. Ada masa buka semula sebab panas Lagi2 musim hujan dah habis..alhamdulilah anak masih dalam lindungan Allah walaupun hijab mata dia belum tutup lagi.. mungkin mertua awak nak tenangkan baby,tu je cara bagi dia,style dia.. bersyukur ada mertua yg sanggup layan cucu n syg cucu. Bukan mcm mertua saya. Hak cucu pun nak diambil smpai pampers susu nak beli pun xda, nak dikata waktu Maghrib je, anak first saya berpantang dgn MIL, siap balik lewat mlm melepak kedai minum Tiap2 hari, da tegur,tak jalan jugak, saya balik rumah Sndri pantang Sndri. Janji nak jaga,tapi pergi melepak dgn laki baru. Inlaw ada yg hijab terbuka, ada ckp ada yg ikut balik tepi tingkap saya berpantang, walaupun Saya masih dlm drah nifas, makhluk tu xkacau pun baby n saya. Tiap malam selepas maghrib pasang surah2, sebelum tido baca di umbun2 anak alfatihah,3qul & kursi kalau baby awak mereyau malam, awak xdpt talk dgn mertua awak, cuba suruh husband yg ckpkan..

kebetulan je la kot baby menangis time pintu buka tu. setan nak masuk tak tgk pintu buka pun, dia boleh tembus pintu😅 tak payah fikir byk sgt. next time solat pun letak anak tepi sejadah. kalau dia menangis stop solat jap, then solat lg. mcm mana pun tu org tua kita. tak suka apa dia buat, tegur dgn berhemah. kalau berani la.

2y trước

Maksud sy, ayah mertua nak pujuk anak sy, dia bawak keluar time tgh maghrib tu. Bukan time bukak pintu, anak sy nangis. Iye, betul la tu, kena tegur berhemah.

klu mak sya jm6 sdh ttup pintu smua..kat sabah kn awl gelap..smpai skrg ank dh 2taun msih jga ttup pintu bla dah gelap

kalau saya,saya rampaskan je anak saya..maghrib2 bawak keluar memandai2

2y trước

dia nak rampas cmne dia tgh solat😅😂

Mcm tulah sis kalau duduk dgn mertua. Ada je benda yg pelik2 jadi haha.