Tentang bersama dengan suami

Maaf bertanya, saya dh 6weeks preggy.. Saya cuma nak tanya pendapat boleh ke nak bersama dengan suami waktu skrg? Sebab ye la suami kan faham je la, tapi dlm masa yg sama masing² risau tentang baby dlm kandungan. Risau apa apa berlaku pada baby. Minta pendapat senior² la ye. Tq #ingintahu #bantusharing

9 Các câu trả lời

Hii, sy first time preggy lepas tu ada sekali tu sy bersama dgn suami masa kandungan 6w, then esoknya sy ada bleeding sikit. Dalam 2 hari baru stop huhu agak risau jugak la tapi alhamdulillah kandungan sy okay je. So saranan sy awal awal ni kalau boleh elak, elak dulu. Ataupun kalau perlu be gentle gitu hehe

2y trước

alamak yeke? nasib baik baby takde pape.. ye la terpaksa la kena suruh suami tahan dulu kejap 😅

Sejujurnya saya ada juga fasa2 seminggu tu 2-3 kali. Awal kandungan waktu 6-8 weeks. Tp alhamdulullah okay ja takda bleeding cuma ada tak selesa. Ikut badan dan sejarah kandungan. Be gentle dan tak terlalu agresif. Tny dr untuk lebih kepastian. Baca doa juga.

2 bln suami bertahan..lps tu dh tewas die ckp,x bole sabar…🤪 alhamdulillah xda ape,slow2 la sis..suami buang luar.sbb ada baca air mani x sesuai utk kandungan bru nk bentuk

2y trước

Alamak ye ke.

boleh awak. baik2 jangan sampai tekan2 rahim. kesian baby. tapi kalau malam bersama dan esoknya ada pendarahan yg banyak, terus ke klinik ya.

2y trước

ohh tapi tengok ramai response mcm seram jd terpaksa tunggu dulu nampaknya hehe

Sy skg dah nak masuk 10 weeks . Seminggu tiga empat kali . Ok saja.. Tp depend pd badan dan keadaan masing2

2y trước

saya sbnrnya 2 hari lepas ada bersama dgn suami, alhamdulillah takde bleeding tapi ade rase mcm denyut cramp gitu 30 lepas tu.. tapi rasa tu around 3 minit camtu je pastu hilang

Seeloknyaa kena tunggu 16 minggu. Sebab skrg ni tgh fasa berjaga jaga dulu sbb masih baru lgi

2y trước

okay awak baik, terima kasih ye. kdg diri sendiri pun rase noty tp kena tahan jugak haha demi baby..

Bole je sy da tnye doktor haritu.almaklum la mcm mne pun suami kite kne layan jugak

sye pon nak tahu jugak 😅 sye parking sni tunggu jawapan lain 🤭

2y trước

hehe kita tunggu jawapan sesama 😅

Ok je as long sopan santuuunnn anaaakk melayuuu.. gitteeeww

2y trước

Hahah adeii segan nk ckp tp bila sopan santun mcm tak feel 🤣 takpe la kita tunggu kandungan kukuh dulu lah. risau jugak kalau pape