BUMIL HB RENDAH

Maaf bertanya bagi yg ada masalah hb rendah , korang makan apa ya utk tambah hb ? saya macam2 da makan tapi tak jugak naik2 😞#ingintahu #pleasehelp

45 Các câu trả lời

hb sy mkin rndah..dktr ubh cara sy mkn ubt..sy mkn ubt pd waktu pagi...kul 5 pgi sy da bngun u mkn ubt..dan prut prlu ksg slama 4 jam slps mkn ubt...mmg mnjdi..hb naik

Badan saya jenis tak boleh makan ubat ubat yg dr bagi sebab akan muntah. Jadi saya ikhtiar cara pemakanan, makan jambu batu hari hari and makan sayur bayam

saya skrg 5 bln...hb mg low...sy ikut semua yg doktor suruh...cme saya tukar minum susu mamadil...sblm nie sy minum anmum x jdi...hb x naik...

vitamin +air pati delima amway wajib dia lah membantu saya 11 keatas x turun turun botol besar murh bertahan alhamdulillah berhasil tey lah

Nurse suggest sy beli Maltofer di farmasi. Mmg membantu sangat, sejak makan mmg cantik je HB. Nak makan pun senang, kunyah je rasa coklat

makan ubt tambah darah: maltofer ..tak rase mcm ubt sebab dia rasa mcm coklat.kena kunyah ,,lepastu minum air delima(beli yang kotak)

saya bg ubat yg kk bagy,tp hb still low,so skrng saya ikhtiar guna pati delima gulsan alhamdulillah skrng hb naik smpai 11.8

makan folid acid dari Amway...kalau sis nak beli boleh hubungi saya ..nanti saya tunjuk result hb saya sekali 017-4612007

Banyakkan makan sayur hijau.. Buah buahan terutamanya jambu batu dan buah delima.. Kalau boleh hari2 makan buah tu..

sy mkn maltofer dgn minum air horlick .. baru hb okay, klu tak mmg jenuh asyik rendah je smpai penah cecah 8