Luka jahitan

Luka jahitan dekat bawah mmg pedih sangat ke lepas 5-6 Hari. Akan pedih untuk berapa lama ye Dan akn amik berapa Hari untuk sembuh sepenuhnya?

2 Các câu trả lời

kalau pengalaman sy dulu, luka luaran sembuh dlm 2 minggu. tapi x boleh melasak sgt dlm 1 bulan lebih jgk,x boleh cangkung lama, x boleh angkat berat sbb nanti tempat jahit yg dh sembuh tu mcm rasa sakit. tapi tu pengalaman sy je lah, xtahu lah org lain mcm mana.

sy xlama PON...jgn byk bergerak..mak Su cuci sebelum buh ubt..cuci NG air garam suam...3kali sehari.. insyaallah..tapi xtau la..atas diri masing-masing