Period lagiii

Letih laaaa, sakit pinggang2 sengugut lagii, bulan lepas period 5hari , nk g ambil pil perancang tp nurse x bg mkn sbb blood pressure tinggi. So decide bg kondom. So just sebulan baru sy start mkn pil. So period dh 5 hari so stop seminggu period. Then period lagi 5hari.. stop 8hari , hari ni period pula😭😭 rasenye ni dah bukan sbb hormon main cmni 😭 effect stop pil ke cmne ni , perlu ke sy beli je sndiri pil perancang , nk tggu misi mcm2 pula.#pleasehelp

5 Các câu trả lời

terima kasih pada yang komen, ni sy dpt info, rupenye mmg ade juga org yg berlaku mcm ni jika berhenti pil prancang😅 kira bukan sy sorg lah. 😅 ni info dari seorg pesakit mcm sy 📋 6/8-9/8 saya turun darah. Saya dah pun call doctor balik, doctor kata tu normal selepas berhenti makan pil perancang sebab hormon dalam badan kita nak bertukar balik. Doctor kata normal kalau turun darah tapi kena tengok turun darah sampai hari ke berapa, kalau lebih dari 7 hari kena makan balik pil perancang tu. Saya alhamdulilah 4 hari je lepas tu dah kering, doctor kata tak perlu makan pastu nanti tengok period untuk bulan depan pula macam mana, selalunya akan stabil. Lega saya bila dengar doctor cakap camtu, just harap bulan depan okay lah period ni.

Maybe check for 2nd opinion dari dr. I xpasti la nurse yg you ckp tu reputable ke tak tapi baik check 2-3 opinion tanye dulu. Sbb sy dulu pon pernah kena dr bg advise salah atau kurang meyakinkan smpai ckp sy xboleh pregnant anymore dan kena pinjam ovum org lain klu nk pregnant. Tp sy cuba dptkan pandangan dr lain dpt solusi berbeza dan skrng dah pregnant naturally. Rase mcm nk bawak baby tunjuk kat dr dulu tuh yg ckp bukan2 kat sy. Sakit hati betol.

awk ni misi dh kata xboleh sbb ade blood pressure kan. nnti apa2 jadi dkt awk mcm mana? blood pressure jgn memain tau. boleh sebab kan stroke or pembuluh darah pecah. boleh hilang nyawa tau. awk nak kena mcm tu ke? lps tu nnti mula la salah kan org tu org ni sbb bgi awk mkn jugak. bila dh mkn pil perancang hormon mula lari sikit. sama jugak bila stop. so sabar jela dulu. nnti lelama elok la tu.

2y trước

ok2 tq info , sbb tu tnye . xambik pon lg . sbb asyik dtg period bnyk pula tu sbb belum ni blm prnh berlaku,

setahu saya 15 hari dari first period tu kira period after that darah penyakit. awk tetap kena solat. cuba baca pasal bnda ni dari segi agama/solat, n jumpa dr.

2y trước

die x sekaligus mari. tu ragu2 sbb die dtg sminggu breti sminggu 😅

mmg akan lari..nnt lama2 ok la

2y trước

yaa..xpe fikir positif aje..kalau nak rancang sendiri,rancang baik2..bincang dgn suami..suami pun kene bagi kerjasama👍...