Doc cakap gugur tapi doc lain cakap ada heartbeat

Last week i pergi scan kat klinik siti, doc cakap 6weeks and ada nampak heartbeat. Time tu scan 10-15minutes. Harini 7weeks pergi lagi sebab ada brown spotting. Harini doc lain. I cakap spotting, pastu doc terus scan tak sampai 5minit. Pastu terus cakap pasal keguguran and so on. Cara dia cqkqp tu macqm tak competent/ berlapik lansung. Kantung ada. Tapi doc ni tak cuba pun scan lama sikit cari2 godek2 sikit tengok ada heartbeat atau tak. Pastu terus cakap pasal procedure keguguran macam mana. Ya Allah. This is my first baby. Dah 4 years marriage. Very demotivating. Sekang tiap malam nak tunggu 8 weeks nak tidur pun tak tenang. Patut tak i pergi kk secepat mungkin or better tunggu 8weeks baru pergi scan kat klinik lain #firstmom #firstbaby

6 Các câu trả lời

Mmg ada doktor negatif mcm tu. Skrg sy pergi swasta. Crita pasal cara doktor tu layan saya. Doktor swasta kata, kenapa negatif sgt. Takut2kan orang. Tak boleh mcm tu. Dalam ni ada nyawa yg patut di jaga sampai lahir. Sejuk hati sikit. Walaupun kandungan sy berisiko, doktor xpernah takutkan saya. Sbb brown spotting tu biasanya tanda awal baby lekat sis. Sy pregnant kali ni sy jaga btul2, ada brown spotting stiap pertukaran minggu. Masuk agak2 minggu ke 10, saya pergi klinik scan. Dah nampak baby bergerak2.

Kalau sy jd sis, haritu jugak tkr klinik lain, tp sy suke baca review klinik2 kt google review. Xdela membazir duit nk scan klu terdapat jenis doc yg negatif mcm tu huhu… sy mmg xminat klinik siti, da ade bad experience dgn resident doc asyik bertukar2 je lemas nk cite blek stiap kali jmpe doc tu hmm 😅

Better pergi sekarang. Pi jer hospital unit kecemasan. Yg 1 scan ada print out tak? Jadikan tu bukti tuk pihak hospital investigate further. Semoga semua baik² belaka & dipermudahkan segala urusan.

Sy hri tu pun ada brown spotting rse ye sbb badan penat sgt , smggu lps tu pegi scan baby 8 weeks Alhamdulillah smua ok . Cuba pegi klinik lain

Cari klinik lain for 2nd opinion. Xperlu nk tgu 8w.

Kalau saya pergi balik Klinik first tu