Tidak Period tetapi UPT Negetive

Last day one period on 10th Nov 2020, kemudian ade bleeding pada 26th Nov 2020, bleeding yang agak cerah color nye. Pergi clinic doc check, UPT Negetive tapi air kencing kotor n ade cyst 2cm. Doc bagi pils stop bleeding. Bleeding yg sikit, bila kesat after ubat baru nampak. Bleeding stop on 30th Nov 2020. Dan 8hb Dec 2020 sepatutnya period untuk cycle Dec tapi sekarang dah 7 hari lewat ☹️ check UPT pun negetive. Kenape ye? Adekah effect daripada cyst?

1 Trả lời

kalau puan ada cyst..kekdg ia sbb cyst pn ye juga...kita akan alami bleeding berterusan..kekdg lm tempoh period... apa sy blh suggestkn..puan try pergi jmpe pakar o&g nti dia akan bg kita rawatan mcmne yg sesuai utk yg ada cyst...kalau mcm sy dlu alami bleeding nonstop smpai lencun drh mengalir doc pakar pnh kata itu tnda2 awal cyst nk pch... selepas tu sy buat appointment dgn pakar o&g tuk buat operation buang cyst..tp lepas 2 tahun operate sy ada cyst balik dpnggl endometriosis... tp alhamdulillah msih blh pregnant tp mkn kena jaga jika ada cyst ni...fast food kena kurangkan...mknn blh sbbkn cyst aktif pn kena stop ambil atau kalau nk juga ambil dlm kuantiti sikit..sy pnh share ttg mknn utk org alami fibroid cyst n pcos..puan blh tgk dkt wall sy.. apa2 pn pstikn jgn skip chckup dgn pakar o&g... mg dpmudahkan segala urusan puan..Allahuma aamiin..jg dri bebaik ea..jgn buat keje2 berat atau stress...sbb cyst ni blh jd bsr n bsr jika kita alami stress..sbb ia ada kaitan dgn hormon kita 😉✌