kencing manis semakin tinggi

Lagi tinggi Bacaan kencing manis Padahal x makan & minum manis Macam mana nak turun kan? ???

1 Trả lời

Walaupun awak tak makan atau minum manis tapi ada juga makanan yang mengandungi gula seperti nasi putih. Awak boleh tukarkan kepada brown rice. Avoid gula ataupun minuman 3 in 1. Make sure makanan awak tak ada gula. Susu maternal pun ada gula so kalau awak minum tu awak kena tukar ke fresh milk macam yang dari farm fresh tu.

5y trước

Oh Tq sgt2 Lepas ni sy tukar beras N susu