Saya Ada 3 anak anak ketiga 2 Bulan..anak 1,2 masa baby putih cerah kulit tapi anak ketiga Belum

Kulit dia tak cerah.. kenapa Ada macam tu Sy tak faham...Sy risau gelab kulit dia...😔kalau Ada tips kulit dia nak jadi cerah tolong cakap ye kawan kawan semua..

32 Các câu trả lời

Kita x kisah anak gelap ke x.. Sbb anak gelap ni bila besar belum tentu dia akan gelap.. Org gelap ni kelebihan dia.. Jrg nak kena miss J.. Paling ketara pon white blackhead.. Tp tu pon x seberapa.. Apa2 semua pemakanan.. Tu je.. Ad je kulit gelap tp flawless.. Syukur la apa ada nya..

buat apa nk risau puan. kulit je pun. nti bila dah besar akn cerah lah tu. anak kucing pun semua tak sama warna apa lg manusia. Allah dah atur sebaik baiknya. tips? takde tips nak bagi. doakan jela agar anak membesar dgn baik. biar kulit gelap jgn hati gelap ye. mogo permudahkan.

Gelap pun ok bila dah besar remaja dia cerah.. Lg pun kulit wrna ni ikut keturunan. Sy dgan suami gelap, anak sy sorg je putih sbb ikut nenek dia keturunan srawak. Mmg dia untung. Tp apa pun jnji sihat.. Org lain ada pnyakit kulit smpai nak sgt kulit gelap ni asal kn sihat.

dah ikut mak dia...memangla itam. doii.. macam ni pun ada..🥱 pape pun bersyukur jela awak dikurniakan zuriat... anak pulak sihat walafiat.. sempurna sifatnya.. kenapa nak mempersoalkan ciptaan Allah ea..? kalau taknak anak tu, meh bagi sy. sy nak anak..😌

Wujud ek mak macam ni . Bersyukur lah puan anak puan sempurna sifat . Cuma warna kulit jer tak memenuhi citarasa puan . Ada org lagi kesian puan berusaha nak dapat kan zuriat . Tak keji pun kulit hitam . Bangga sangat ya kalau anak tu kulit putih ?

Ikut genetik kot. sya x cerah sgtlah suami gelap. ank no 1 girl cerah. ikut sya. ank no 2 girl gelap ikut abah dia. no 3 boy cerah ikut sya..skrg pregnant anak ke 4. x kisah lah gelap ke cerah janji sihat walafiat bersyukur sgt dah 😁

biasa la ada baby kulit gelap nnti dah besar putih,kulit ni pun ikut gen emak ayah.bsyukur la yg pting anak sihat dan sempurna jgn bandingkan anak dgn anak lain.Hina sgt ke klau bkulit gelap.jgn taksub sgt dgn putih.

Tips? Banyakkan bersyukur dan istighfar, mudah-mudahan awak menjadi seorang ibu yg baik dlm mendidik anak. ❣️ #bagi tips je lah. Dah banyak komen2 untuk persoalan yg sebahagiannya sy bersetuju. ☺

Allahu...knp warna kulit ank dijadikan 1 perkara yg merisaukan?sedangkan ramai kt luar sna nanti2kan zuriat yg sihat..istighfar ya puan..ni smua Allah dah tentukan..

Nak risau apa ye sebab kulit tu ikut genetik dari dalam perut lagi. Lain la kalau ada penyakit kulit. Semua jenis kulit pun cantik, janji sihat. Tu yg penting.