Last priod 16/9 cycle kdg 46 kdg 44 1.scan 19/10 kosg 2.scan 2/11 nmpk kntung 6w 3.scan 13/11 7w ktg

Ksng 4.scan 22/11 kntg 5w4d pulk dn scn TVS bby nmpk 6w1d tp xad jntung doc srh refer o&g cuci..ada sesiapa pengalaman mcm ni

7 Các câu trả lời

sy pernah kena kantung kosong atau blighted ovum. scan 8w, kosong then seminggu lps tu scan lg dkt swasta pun sama, terus refer hospital, scan lg betul kosong & kantung mula tak membesar 2weeks after tu scan lg dkt hospital, kantung start mengecut dh tak membulat. mmg confirm takde janin, takde heartbeat. doktor bg date untuk cuci alhamdulillah tak sempat sampai date yg diberi, kantung turun sendiri sehabisnya. tak perlu cuci

Biasanya 8-9weeks baru nampak kantung and janin with heartbeat. Pelik jugak doc suruh refer o&g utk cuci padahal baru 6weeks. You pergi private ke? Dr locum kot tu. You tunggu 8-9weeks and pergi scan tempat lain. Dapatkan second opinion. Kalau ditakdirkan kandungan tak jadi, by 8-9weeks akan ada bleeding keluar darah time tu.

10mo trước

xpe tggu dulu. nnt repeat scan semula. sbb period awak mcm x teratur. latest scan kira baru 6w kan. jadi nnt cuba pergi check semula

7w normal nampak kantung saja, sy pun scan 7w nmpk kantung saja, otak pun dh fikir mcm2, alhmdullilah scan masa 10w dh nmpk hearbeat, jgn g cuci doa bnyk2 lagi 2 mngu repeat scan

10mo trước

InshaAllah semoga semuanya dalam keadaaan yg baik2 sajab, amiinn

selalunya kalau sampai o&g dorang x cuci terus. akn ade tvs scan balik and amik ujian darah bhcg.

Awal sgt nk ckp kosong tu.. biasa 8-9w baru nampak heartbeat..

tunggu dulu. selalu 8@9w keatas baru nampak heartbeat klip2.

Klu ikut kiraan sbnr 22/11 dah masuk 10w