Pergerakan

Hi kpd smua mommy, knp sy 21minggu bby kurang gerak (ade beberapa tendangan sje) sblum msuk 20minggu aktif trus😓 hrp2 tiada ape2

10 Các câu trả lời

ruang dlm rahim kita masih luas. baby masih boleh berpusing 360 degree. kita start kira kick baby 28minggu dan keatas. kalau awak pergi hospital utk check mmg tak kan dilayan. hospital mmg akan attend yg lebih emergency dr kita. kalau risau pergi scan dkt klinik swasta. jangan tunggu. kalau insting awak mmg rasa yg tak kena. sbb awak lebih tahu pergerakan baby awak mcm mana.

bwh 28 mggu, memg kte x payah kira tendangn bayi secara detail.. sbb bby kcik lg, byk ruang dlm tu kdg2 kte x rse.. klu sye, sye tekan2 sikit perut n ble rse bby tendg then ok.. klu rse was2 bley peg scan kt klink swasta.. sye sbulan 1x peg scan sbb nk tw pkembangn bby..

sy 23w bru rasa baby tendang je . sblm sblm tu mmg tde.rasa melainkan sy bring dan cuit2 bru laa rasa tendang tu pun slow je . skrg tgh duduk ke bring ke mmg rasa je dia tendang .

1y trước

Saya pun rasa masa baring jer. Time aktif bergerak tak rasa.

Bawah 28 minggu dipanggil quickening je..kalau awak risau, better check di swasta.. buat growth scan .. sbbnya bwh 28weeks, GH tak layan..

Saya pun sama sis masuk 21w kurang rasa tendangan baby , puas dah kacau dia cuit sikit2 je before ni aktif . Jadi paranoid kann 🥲

bawah 28weeks masih normal lg.. klau 28weeks keatas pergerakan x sampai 10× dlm sehari baru tidak normal..

ada rasa risau je gi la klinik cek tau.. perasaan, emosi mommy boleh bagi kesan pada baby dlm rahim tu

kalau pergi hospital pon dokter tak boleh buat apa.. sbb blm 28minggu lagi...

jgn risau ye sis..mungkin waktu mlm awk tidur dia aktif..

kalau risau pergi cek