Spotting macam darah normal ke? Tolong bantu saya 😭

Hi korang. Nak tanya normal ke kalau ada spotting mcm keputihan tp warna coklat dalam pregnancy? Saya 7w 2d pregnant. Ini first pregancy saya. Keputihan tu warna macam darah tapi takde bau darah. Teksture melekit mcm keputihan. Risaunya saya. Hari ni banyak berjalan and naik turun tangga. Penat sikit badan harini. Nak mandi utk solat maghrib tadi perasan dkt panties ada spotting. Bantu saya ya yang mana tahu 🙏🏻

14 Các câu trả lời

UPDATE: Saya dah pergi klinik malam semalam and tunjuk gambar darah tu dkt doctor. Doctor cakap itu spotting yang normal sebab penempelan embryo di dinding rahim. Kalau gugur, darah berwarna merah fresh and ada ketulan katanya. Tapi saya tak dapat nak scan sebab doctor tu doctor luar and tak pandai buat ultrasound scan so saya rasa macam tak puas hati sangat. doctor pula galakkan saya scan bila kandungan dah 8w ke atas sahaja. Hmm buntu pulak saya rasa. Baca komen komen ada yg spotting lepastu gugur. Hmm takut and risau betul. Mungkin saya tunggu jugak lahh cukup 8w nanti saya scan. Buat siapa yang baca ni, doakan baby dan rahim saya kuat ya. Saya juga doakan urusan kalian dipermudahkan

Post reply imageGIF
2y trước

Pergi dekat klinik yg ada sonobee murah situ, pergi 8 mggu ke atas pun boleh sbb kantung dah nmpk tp bila buka buku doktor akan scan juga 😍

sma sy..6week kluar spotting coklat selama 4hari..sy pegi sonobee scan bby ok alhamdulillah dan makan ubat kuat rahim..lepas tu stop spotting selama 25hri..9week sy bleeding semula coklat2 jugak 5hri msuk hari ni..hati risau sangat..tapi dah scan tadi bby ok alhamdulillah..cuma kita ibu sangat2 risau harap2 bby kuat,🥹

kalau bg sesetgh org bende tu normal cuma kne pantau...ada gak perlu bnyk rht/bed rest...ada yg perlu ambil ubt kuatkn rahim dr doktor....Tetapi bg sy kalau dh keluar tanda mcm tu mmg kandungan sy xkn slmt...sbb prnh 3 kali alami alami benda mcm tu..tp yg ke4 dia x keluar apa2...cuma denyut nadi baby je dh xde..

cuba sis pegi klinik check, sbb saya pernah mcm tu pegi klinik dr ckp tu kesan dari perubahan rahim kita sbb tu dia mcm drah and dr kat klinik akan buat scan untuk tengok keadaan baby kita, in shaa Allah tak ada apa, tapi pegi la klinik check sbb saya kene mcm tu time 9w pregnant

sye prnh alami spotting coklat2 mse week ke 5 ...g hospital dr kata ok cuma kne repeat scan 2 minggu ...2 hari lps tu kluar lak drh tpi x bnyk and dr kata normal myb sbb nk menempel and alhamdulillah skrng dh 11 week baby ok .tpi better g hospital spy dr dpt monitor sis

Mcm saya nak dekat 3 minggu turun darah mcm spot .. baru nie 5/3 saya da gugur ..better trus pergi hospital klau darah xbenti walaupun sikit je darah tu ..klau rasa mcm segugut ke sakit belakng yg teruk jgn lambt2 kn ..mcm saya sehari je sakit esok nya da keguguran

Saya mcm ni jugak time week 7 camtu, spotting few days.. time tu mmg ada buat kerja berat. Kalau spotting tu tanda badan kita kena rehat banyak. Alhamdulillah skrg dah 13weeks. Kalau risau better pergi emergency, maybe dr bagi ubat kuat rahim.

Sebarang spotting/bleeding time pregnncy xnormal sis..tp sy pernah spotting masa kandungan 5 weeks. Dah pergi hosp scan nmpk kntung n yolk sac kecik..sy bed rest dkt rumah n ambik cuti kerja. Alhamdulillah baby survive skrg dh 18 weeks

sy pon pernh kene 3hari.. pastu terus rest secukupnya jaga mkn minum.. pastu dh x de.. citer kat nurse kata normal.. tapi klo warna merah byk keluar itu kene cept² gi jumpa doc..

Awk pergi klinik utk scan baby, sy first baby itu tanda2 keguguran mcm tu tp sec baby kerap keluar keputihan coklat bila terlalu penat sbb sy GBS ve