bsp check kk

korang buat bsp dekat rumah sendiri ya? Kk bgi ke ? Saya dua minggu sekali kena pi buat bsp kt kk. KK sy xbg buat sendiri.. Malam je buat sendiri.. penat rasanya 😭 ulang alik kejar nk pegi keja lagi..ya Allah.. hmm

23 Các câu trả lời

Alhamdulillah kk Jeli tempat saya sgt toleransi dan mesra walaupun ramai dan ada masa giliran menunggu lama tpi staff, misi dan Doktor semua ok boleh buat bsp di rumah sbb memikirkn kekangan masa patient dan kesibukan keadaan kk juga.Cubalah berbincang sis bgitau situasi sis bekerja susah nk keluar selalu, kita ibu mengandung pun x bagus stress2 ni

saya cek BP 2kali seminggu.. try buat sendiri , nurse bising sbb kena test urine jugak Mase cek BP.. ulang alik klinik balik.. hujung2 ni xlarat sgt saya buat sndiri balik kt rumah, urine tu Saya tulis N/B je.. nurse Tanya buat kt mana,Saya kata Saya buat kt farmasi.. sbb pagi trkejar kerja..

Sy mase start 16w lepas tau gdm on diet nurse kat kk suh beli mesen bsp tu dr farmasi pastu buat bsp 4x sehari tiap 2minggu. 2minggu kk akan call dan pantau bacaan dan 2minggu pergi kk. Jd sy pgi kk tiap 1 bulan jer. Tp sbb skrg dah masuk 30 minggu dorg mintak dtg kk tiap 2minggu jugak.

Sy buat sndri sis bsp kat rmh sbb xde mase nak ulang alik pegi kk sbb sy keje office hour🙂🙂 so far doc ok je. Asalkan dtg tiap kali mase temujanji cek bsp utk doc pantau. Sblm dtg temujanji, cek bsp sndri dlu hari sebelom & catat kat buku pink bacaan gula x4 tu

tanya doc elok2. sy ada komitmen kerja susah cuti. dh la hari ni buat bsp kt kk,esok kne dtg lg review bsp. sy pon dpt bt kt rumah jgk. doc bg green light. lgpon,bersesak2 kt kk dgn ramai org. just nk buat bsp je pon. esoknya dtg lg. hargailah masa org

Sy buat bsp dkt rumah,yg penting ada alat,sbb suami kerja x tentu masa,sy xtau jalan and xda lesen memandu,blm biasa lagi tempat skrg sbb bukan org asal alor gajah..and 1st bsp sy bacaan cantik,sy kna buat bulan depan lagi..

sepanjg bt bsp alhamdulillah..doktor xksah bt sndiri..jnji bt jadual permakanan..sbb doktor nak tgok..tgl 2 kali je lgii bt bsp....lpas bersalin mnum blik air gula..nak tgok lekat kaa tak ..harap hilang laaa..

2y trước

Berapa kali kena buat bsp?

sypon bsp kena g kk..tp.msok 36w haritu sy tnye..xlarat nk dtg mlm..Nurse bg...skg xd bsp lg...bacaan sy normal je...last 36w tu buat..Nurse ckp xpyh lg..tggu bersalin je..skg da 38w 3d...

2y trước

janji awak bw dl test awktu...Nurse akn tgok sama ke tidak bacaan dia..setakat 2 3 boleh pakai Nurse ckp kt sy haritu...

Boleh buat sendiri kalau doctor kk approve. Saya ada alat and haritu compare bacaan antara alat saya and kk. Bacaan nya beza sgt. So doctor tak approve. Kena buat kat klinik.

hi saya yg tlis kat atas..alhamdulillah saya dh slowtalk dgn nurse saya.. dia bagi saya buat sendiri hehe.. korang yg xboleh..try je slowtalk..nurse kk memahami