pil perancang

hi , korang ada x mengalami period lewat lepas makan pil perancang?

9 Các câu trả lời

saya guna suntikan ( depo ) tak dtg bulan langsung setahun lebih ja sya guna sya stop pakai... dlam masa 6 bulan stop pakai baru dtg bulan balik... pertama dtg bulan tu lama jgak stop darah saya smpai hari ke 10 sya dtg bulan bnyak darah plak tu... tpi selepas tu bulan2x normal balik bila dtg bulan 4 ke 5 hari dah stop darah,,, 2 bulan x dtg haid tuptup positif double line padahal x bersedia lagi nak ada baby sbb trauma bersalin masih segar dalam ingatan😅, tapi tak apa lah rezeki Allah bagi alhamdulillah... lagi pun anak pertama dah 2tahun7bulan ok lah kn 😅

misi kata, kalau makan ikut jadual betul2, InsyaAllah period bulan2 datang. means tak lupa makan, on time. kalau lupa makan, kejap siang, kejap malam, haid jadi tak teratur.

2y trước

saya mmg mkn ikut time xpenah miss lagi . tapi still xdtg lg period .. bulan ni baru terjadi

sy pernah tak dtg period 2 bulan sbb ambik pil perancang noriday.. lpas 2 bulan tak period baru datang balik lepastu ulang lg 2 bulan tak dtg😅

2t trước

saya amik noriday sis..saya dah 24 hari lewat period..check negative. kadang makan ubat tu kejap okay kejap rasa mcm pening. sis rasa mcm tu jugak ke ?

Ada, usually ada 2 type according to pharmacist. Ada yang delay dan x delay

lwt mcm mane tu sis, sbb sy mkn pil prancang, waktu period blh tahu bile die dtg,😅

2y trước

ishh x mungkin la 😓 sbb haritu test negative saje

Sorry tiada pengalaman. Saya tak ambil perancang

emm maaf, tak pernah pula camtu.

saya xamik perancang

xde pengalaman