Ubat insert keputihan

Korang ada tak yang 35 weeks keatas pakai ubat insert? Ada pape effect tak kat baby kalau terbersalin awal? Saya 37weeks dah kena pakai ubat insert, risau pulak… #firstbaby #pleasehelp #firstmom #bantusharing

5 Các câu trả lời

Doc sis xde gtau ke? Bby duk dlm kantung lain..ubat masuk kt salur miss v..xde efek..lau ada efek xkn doc bg..sy pon hri tu ada tanya..doc ckp xpe..sis ada keputihan ya..pakai je ubat awal2 kan nnti melarat..sy hri tu doc bg awal tapi sy tkt..

11mo trước

Kalau doc sruh..elok ikut je..mesti bersebat..sy insert ubat tu keputihan stop jap dlm seminggu..mana tau keputihan stop jap time nk beranak ke

Ubat tu takkan effect baby. Just untuk pulihkan masalah keputihan. Kalau tak pakai, lagi bahaya takut masa nak beranak nnti effect kat baby. So insert ja and doakan byk2 akan ok masa bersalin

xde effect kat baby. risau dia keputihan itu GBS. da buat swab bhgn miss v ke sebelum ni? apa2 yg sis rasa meragukan, kena tnya doktor dulu.

12mo trước

Dah sis, ni swab kali ketiga dah

Kalau tak pakai lagi la affect baby sekiranya pecah air ketuban / bersalin awal. Baby boleh terkena jangkitan kuman

12mo trước

thankyou

sye gne ubt insert tu lg awal dr sis.. alhamdulillah xde pape effect pn kt baby.. bersalin pun cun2 je 37 weeks+

12mo trước

Ye awak, saya ada candida and bakteria ape entah tapi gbs lah. Pastu kali kedua check negatif, ni kali ketiga pulak check. 😂😂