prot mengeras

klo sakit mengeras prot smpai sukar nk berjalan dan duduk pun xsenang. mcmna nk bza dgn brixton hicks dgn real contraction. duduk pun sakit belakang. tp masih boleh tahan prot tegang tu. cuma bila nk berjalan sakit nye rasa keras. #firstbaby

2 Các câu trả lời

Brgantung pd org sis ,k.ipar sy jenis boleh tahan contraction,sakit sikit2 jek, tau2 dh nak beranak.. jenis sy sgt x tahan contraction, rasa dia bila dtg contraction tu dari pggang smpai ke depan ari2 sakit dia, mula2 selang 20 minit jek, lama2 jadi selang 10mnit tiap kali contraction tu dtg.. ditambha lgi dgn ade lendir brdarah, so sy mmg ke spital jek.. apa pun sis kena prhati 3tanda utama, 1-lendir brdarah 2-air ketuban pecah (mengalir betrterusan, jernih & xde bau) 3-contraction tiap 5mnit.. trus ke hspital.. klu ragu2, boleh juga ke hospital, kita xtau keadaan sbenar bby..

contraction nak bernak sakit pinggang dri perut p belakng .