Apakah tanda hendak bersalin? Waktu berapa minggu kebanyakan nye ibu akan bersalin? Tempoh 36mgu

Kini 36 mgu, kerap contraction palsu,apakah tanda2 nk bersalin plg dekat?

10 Các câu trả lời

anak pertama ,, saya sakit perut nak berak... tau² g toilet berak ahhha... lepastu datang lagi rasa sakit.. makin lama makin sakit... 10 minit datang sakit.... dari jam 2 sampai jam 5 still rasa sakit... Time tu pkp nak g hspital tu kena ada surat kebenaran polis JD suami dan bapak saya punn pegi lah balai mintak kebenaran nak g hspital... lama lah jugakkkk tunggu kat rumahh... tngah² sakit lg ... sampai berpeluh hbissss muka .. sebab dia punya sakit tu Tak tahu nak cakap macam mana... sangat² sakit lah ..... pkol 9 Smpai hspital sakit pun tiba² hilang hahhaha... dalam kereta bukan main sakit.. Smpai nak nangis .. Smpai hspital tiba² hilang.. tukar pakaian msuk wad trus... cucuk jarum masuk air tiba² sakit datang balik .. sampai lah pukol 10 malam... 11 malam dah rasa nak terberanak time ni tak tahan sangat² dah rasa nak terkeluar terus menonggeng .. lepastu doktor pggil.. cek CM... dah 6 CM trus tolak pegi labour room msuk labour room trus 10 CM .... 3 kali teran alhamdulillah baby girl keluar....

tanda nak melahirkan lain org lain puan.. mcm sy dlu week 29 pon dh rase contraction palsu tu. serah kt KK n naik ambilans dr sana and warded. week 36 pon mcm tu jg. tp siap leh gi breakfast dlu and warded.. sy smpai tanye nurse rase nk melahirkn tu mcm mana? sbb xthu first kn.. nurse ckp pinggang dh start rase sakit, kencing kerap, perut dh kebawah, mkn berselera dr biase sbb baby dh turun.. erm sy pon bndingkn la pd diri sy. satu pun xkene.. hahaha.. last sy ckp ngn baby dlm perut, awk keluarla ikut bile sesuai usia awak utk keluar yer.. . week 39 6 hari serah diri.. esok pg tu dh week 40, doktor induced erm kul 10 dh contraction kerap. kul 530 tolak LR dan 6.05 ptg bersalin dh.. kejap betul masa tu.. . tp puan bykkn berjln 6k sehari, bt squat 50kali sehari, jln itik bt la dlm 50 step sehari.. insya Allah masanya akn tiba.. semoga Allah permudahkan urusan bersalin puan dan puan n baby sihat2 hendaknye.. take care..

Sy x pasti berapa byk senarai tanda bersalin. sis boleh cek kat Google. apa yg sy tahu yg kebanyakan org share je mcm turun darah atau lendir, pecah ketuban, contraction palsu, ect.. tp kalau x pasti mungkin sis boleh buat je persediaan awal siap2. Cthnya make sure hp standby kat tgn utk call ambulance atau suami kalau ada pape, make sure parent ke jiran ke tahu, make sure brg bersalin dh letak setempat, kalau boleh fasa mcmni biar ada seseorg dirumah bersama sis, jgn keluar rumah tanpa sebarang urusan penting, dh ada target hospital nk pegi kalau tiba2 rasa nak terberanak

setiap mommy tanda melahirkan baby tak sama. mcm sy 1st baby bersalin 38w2d. sehari before bersalin turun tanda darah. pergi hospital doctor kata belom ada contraction dn bukaan pon belom ada. jadi doctor bg balik. esok tu baru start rasa sakit contraction. dn air ketuban leaking. pergi hospital 4cm 2nd baby bersalin 39w4d. rasa sakit contraction. makin lama makin kerap. pergi hospital dh 4cm bila doctor check. masa tengah tunggu nk masok labour room baru air ketuban pecah

ank no1 (turun air ketuban) ank no2 (turun tanda darah lendir) melahir 39weeks ank no3 39weeks 5day bukaan 4cam x sakit last kena drip air no4 nih sekarang prggy 39weeks 1day x ada tanda apa lagi lain2 ank lain2 sakit dan turun tanda yg berbeza bergitu lah lain2 org

Palsu tu kita boleh tahan. Yang sebenarnya contractions tu ya tuhannnn tak boleh tahan hahahah memang awk akan auto tau, its time for baby!!!! Mandi tak kena, tidur tak kena. Terus gerak hospital je jawabnya. Haha

1. Turun darah, pecah ketuban atau contraction. 2. Semua org lain2. Takde kebanyakkan. Sbb tu kita ada due date utk petunjuk baby matang.

tanda bersalin paling awal keluar mucus plug (lendir pekat yg kental). Dalam masa 2-3 hari, samada pecah ketuban @ kontraksi kerap 2-3 minit sekali…..

Sy bersalin masa 36 minggu. Tanda nak bersalin adalah contraction. Contraction yg konsisten 5 minit sekali dan sy terus g hospital bukaan dah 4cm

semua orang lain2