38minggu 1hari

Kerapnya perut mngeras 2,3hari ni...kalau sehari ,mmg xsah kalau x lebih dr 10kali.dlm 1jam,ada 2,3kali mngeras..saya xpasti .kontraksi palsu ke apa..tp kdg2 ada sakit blkg..sakit sngugut skli..xselesa sgt...rsa keras sgt2...baby aktif...saya xpasti ..nk buat apa🥺kdg2 rsa sedih juga sbb xtahu nk buat apa.. Tnda lain xda.#firstbaby #pleasehelp #ingintahu

4 Các câu trả lời

Masa 1st baby sy pun x tahu conrtaction mcm mna. Hari sblom check nurse ad mkn seafood mmng cirit birit. Keesoknya mmng ad checkup klinik. Doc tnya ad rasa perot mngeras. Sy dgn slmba x taw ap ckp ha mmng kerap sngt mgeras. Dia sruh baring n dia check sah contraction dia kata. Lpas tu check pembukaan jalan dah 3 or 4cm tbuka. Tros bawak naik ambulan g ospital. Tdor 1 mlm, pagi tu rasa asyik skit perot ja. Ngn x tahu ap punca p tnya nurse. Nurse check dia kata dah buka jalan 6cm tros tolak p wad besalin dan bersalin. Sekian

Tanda lendir dah turun belum sis ? InsyaaAllah nanti tiba la waktu bersalin . Kerap buat senaman , berjalan kerap , ketuk ketampi . Kalau rasa sakit yg ketara setiap 5 minit terus ke hospital . Atau sis cuba cangkung kalau itu buatkan sis lebih selesa maknanya ada bukaan dah . Firasat as mom akan kuat kalau dah nak bersalin . Berdoa banyak dipermudahkan .

Kalau contraction tanda bersalin, die akan constant masanya. Nak senang boleh install apps contraction. Klu xnk, boleh tgk timing sendiri. Klu kejap ade kejap xde, maksudnya contraction palsu. Tapi klu makin lama makin kerap. Smpai 5 minit sekali sakit, boleh terus ke hospital ya

2y trước

Alert dgn tanda air ketuban, lendir + fresh blood atau contraction 5min sekali tu ya. InsyaAllah dpt bezakan sbb sakit die mmg xleh bawak bincang punye. Semoga urusan sis dipermudahkan ya

contraction tanda nak bersalin kene kerap dan sakit yg lama. kalau xtahan sgt sakit mengeras tu boleh g hosp terus. kalau boleh tahan, tggu turun lendir campur darah atau pecah ketuban